Шеф-кухар Алекс Якутов потрапив під пильний контроль з боку європейських правоохоронних органів
Український шеф-кухар, ведучий телевізійних реаліті-шоу "На ножах" та "Пекельна кухня" (Новий канал) Алекс Якутов продовжує ділитися історіями своєї кар’єри. Цього разу на зйомках шоу "Хто зверху?" телезірка розповів, про неймовірну пригоду, яка з ним трапилася до повномасштабної війни за кордоном. П’ять років тому Алекс хотів пригостити дипломатів нашою випічкою. Але втрапив у курйозну історію.
"Мене затримали в аеропорту з одним кілограмом коноплі. Я летів у Страсбург (Франція. - Ред.) зі своєю командою. Ми мали робити вечерю на честь 26-річчя Незалежності України. Раптом побачив, що з моєї валізи тече кров. Мене затримали та почали перевіряти".
Виявилось, що то був не кров, а буряковий квас, з якого Алекс мав готувати страви. Також в багажі було насіння коноплі для випікання хлібців. Тоді це викликало запитання в правоохоронних органів. Пішло чимало часу, аби іноземці зрозуміли, що цей інгредієнт завжди був в українській кухні, і з нього багато що готують.
Врешті решт українському шеф-кухарю вдалося з’ясувати всі моменти з правоохоронними органами та влаштувати помпезний прийом послів на честь 26-го Дня Незалежності України у Страсбурзі.
"Я розумів, що люди там звикли до хорошого, якісного продукту, і їх нелегко здивувати. Тим більше це дипломати. Тож вирішив діяти креативно. Насіння коноплі перемололи і разом із в’яленими карпатськими помідорами та бринзою додали в хлібці. Зверху – одеські мідії і лисички під соусом берблан, оливки й суцвіття броколі. Другий хліб був із гарбузом і сосною. Сосну з собою не везли. Просто виїхали на природу й нарвали кори та хвої там".
Також того вечора українці робили форшмак з одеського оселедця та яблук, ферментованих у березовому квасі. Не забули й про десерти: тирамісу з бородинським хлібом і безглютеновий десерт з тістом на основі картоплі та крему зі смаженого білого шоколаду і козячого сиру. Звісно, готували борщ, голубці.
Раніше телезірка розповідав, як на другому курсі навчання в кулінарній школі IFSE він проходив стажування в одному з ресторанів Турина, міста на півночі Італії. Його вже допустили до холодного цеху, а саме - до приготування салатів.
"У меню був салат з качкою, кислим яблуком і селерою. І якось мені передали з залу, що його зацінив сам Адріано Челентано. Я хотів сфотографуватися із зіркою. Але заклад, в якому стажувався, дуже серйозний. Там неможливо було просто так взяти й вийти з кухні, тим паче мені, практиканту. Тож я не встиг, на жаль. Зате маю спогад на все життя".
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.