Євген Клопотенко зіпсував борщ у фільмі для ЮНЕСКО: ненависний інгредієнт

Читать на русском

Шеф-кухар розповів, як зробив помилку, за яку довелось відповідати перед чисельними прихильниками.

Читать на русском
Євген Клопотенко
Клопотенко без борщу, як небо без зірочок.

Шеф-кухар розповів, як зробив помилку, за яку довелось відповідати перед чисельними прихильниками.

Відомий шеф-кухар, автор кулінарних книг Євген Клопотенко широку відомість отримав завдяки борщу. Саме він подав заявку в ЮНЕСКО на визнання борщу нематеріальної спадщини України і переміг. Значну роль у цьому зіграв авторський фільм Євгена “Борщ. Секретний інгредієнт”. Та мало хто знає, що під час зйомок стався казусПро це він розповів гумористу Сергію Середі у його авторському шоу “Хто Ти?”. 

“Все життя я ненавиджу чорнослив. Я переосмислив до нього ставлення вже після того, як почав готувати і він став для мене прикольним. Ну, до буряка додаєш, або до салату, він все одно домінантний. Мені здається, що він вбиває смак будь-чого. Я поїхав в експедицію Україною. Мені для ЮНЕСКО треба було опитати багато людей, зафільмувати це. Ми їли всі борщі, які тільки існують. Все це фільмували. А потім ми вигадали серіал, типу що в кожному регіоні беру штучку кидаю в борщ і роблю один спільний борщ. Додавали різне: і баранину, і мед, і селеру, і квашені буряки. Все, що було в 15-ти регіонах, все додаю до борщу. Треба були копченості. Так як чорнослив не моє, то додав копчені груші. І в мене виходить борщ уніфікований. Я його їм і думаю, ну таке на любителя”.

Секретний інгредієнт борщу.
Секретний інгредієнт борщу.

Але це тільки початок історії. Коли фільм вийшов, Євген сподівався, що ніхто не повторювати його помилки.  

“І тут приходять люди і кажуть що приготували той рецепт борщу, який я показував у фільмі. А я такий думаю - його ж не треба було готувати. Мені важко було щось відповісти, але сподівався, що більше не зайдуть. Як через пару днів інші люди розповідають про цей борщ, що смак так собі, але ідея прикольна. Потім якраз борщ потрапив в ЮНЕСКО і кількість таких коментарів ще більше зросла. Отака історія. До речі, копчена груша це така груша з якою ми готуємо узвар. Смак узвару - це є копчена груша, це та деталь, яку треба додавати до борщу”.  

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписатись на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.