“Я готовий на все заради миру в Україні. Якщо завтра Україну приймуть до ЄС та НАТО, я більше не потрібний. Але поки цього не буде, я захищатиму свою країну”
"Це був такий час, коли всі записувалися до тероборони, і були великі черги. Я попросив зайняти мені місце в черзі, щоб я зміг записатися"
Всі ми інколи вдаємо, що все добре, хоча по факту ні. В такі моменти твоє тіло ніби онімівше від душевного болю хоче втекти кудись на вулицю, де холодно і вогко, бо тільки там твій внутрішній стан співпадає з тим що назовні. Задихаючись, ти кричиш в пустоту про те, як тобі погано.
Ідея виникла випадково
В Японії транспортна компанія навчилася виробляти біопаливо на основі супу, залишки якого рясно містять жир.
Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Investory.news.
Технологія така, що жир із залишків супу змішують із паливом, приготованим із відпрацьованої рослинної олії. Її винайшла транспортна компанія Nishida Shoun.
Винахідники зізнаються, що ідея, як і більшість вдалих вигадок, виникла випадково.
У 2013 році до глави компанії звернувся адміністратор мережі ресторанів, з питанням, чи можна знайти застосування залишкам супу.
Річ у тому, що в Японії закладам громадського харчування доводиться платити за їх утилізацію.
"Спочатку в мене не було жодних знань в області хімії. Усе робилося методом проб і помилок. Але коли екологічна ситуація стала серйозною проблемою, мої розробки виявилися корисні", - розповів винахідник.
Для роботи він вибрав суп рамен тонкоцу, з наваристим м'ясним або рибним бульйоном. 74-річний власник транспортної компанії припустив, що ця органіка може бути корисна, і розробив пристрій для відділення жиру від бульйону.
З відпрацьованої олії для смаження вже давно проводиться біодизельне паливо, але жир, на відміну від рослинної олії, швидко застигає.
Винахідник придумав спосіб вирішити цю проблему шляхом усунення певних елементів під час рафінування.
Зараз його компанія закуповує жир і відпрацьовану олію приблизно у двох тисячах ресторанів. Перша фільтрація проходить на їх кухнях - настільки установка проста й невибаглива у використанні.
Інновація виявилася корисною обом сторонам: замість плати за утилізацію громадське харчування отримує гроші за відходи.
Транспортна компанія Nishida Shoun на власному заводі в префектурі Фукуока щодня виробляє від трьох до семи тисяч літрів пального.
Раніше Інформатор повідомляв, що в Сальвадорі навчилися видобувати біткоїни з енергії вулканів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.