Як відрізнити справжнє вино від підробки. Для тесту знадобиться лише проста вода

Хороше натуральне вино не тільки допоможе вгамувати спрагу, але і буде корисно в помірних кількостях для організму

Чоловік та вино
Є кілька простих та перевірених способів швидко відрізнити гарне вино від низькопробної підробки

Спекотна пора року просто підштовхує до вживання рідини у великих кількостях. Для багатьох це чудовий шанс випити щось алкогольне. Хороше натуральне вино не тільки допоможе вгамувати спрагу, але і буде корисно в помірних кількостях для організму. Полиці магазинів, супермаркетів, винних льохів кафе та ресторанів просто рясніють різноманітністю пляшок та етикеток. Є кілька простих та перевірених способів швидко відрізнити гарне вино від низькопробної підробки.

Як перевірити якість вина

Водою. Один з найпростіших варіантів, для здійснення якого вам знадобиться лише вода та пробірка. Візьміть будь-який глибокий посуд і наповніть його звичайною водою. Візьміть пробірку або будь-яку іншу ємність, яка має вузьке горло, та наповніть її вином. Потім міцно затисніть шийку і опустіть цей посуд у воду. Обережно приберіть палець і спостерігайте за результатом. Якщо перед вами якісне вино без домішок, воно не змішуватиметься з водою, оскільки вони мають різну щільність. Якщо ви побачите, що напій фарбує воду та розчиняється в ній, швидше за все, перед вами неякісний аналог вина.

Якісне вино не змішуватиметься з водою
Якісне вино не змішуватиметься з водою

Содою. Можна перевірити вино на справжність за допомогою звичайної харчової соди, яка є практично у кожному будинку. Для цього необхідно насипати невелику кількість соди у миску, а зверху вилити чайну ложку червоного вина. У якісного напою колір повинен змінитися: потемніти, стати сірим або синім. Якщо відтінок залишився таким самим, то перед вами підробка.

Піна та осад. Натуральне вино не повинно мати осаду взагалі, деякі сорти можуть мати невеликий осад, так званий винний камінь. Ненатуральне порошкове вино матиме велику кількість осаду, що свідчить про домішки в напої. Друга перевірка може бути виконана відразу ж при розлитті. У міру наповнення келиха піна у натурального вина практично відсутня та швидко пропадає. Ненатуральне вино піниться в келиху, бульбашки тривалий час залишаються біля країв ємності після розлиття.

Ненатуральне порошкове вино матиме велику кількість осаду
Ненатуральне порошкове вино матиме велику кількість осаду

Пробка. Її потрібно ретельно вивчити після відкриття пляшки. Вона не повинна текти або бути сухою. Аромат не повинен бути затхлим. Якщо спостерігається хоч один із нюансів, значить, напій неправильно транспортували та зберігали.

Ось такі нескладні способи існують для перевірки вина вдома, в магазині перед покупкою або в громадському закладі відразу після подачі напою. Не соромтеся перевіряти вино на натуральність і пийте його в помірних кількостях, віддаючи перевагу напою іншим алкогольним рідинам.

Раніше Інформатор писав про те, що українське вино торік імпортували майже 50 країн світу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube