Головна
Блог
13:09, 17 Березня

Як відкрити устриці в домашніх умовах

Устриці поступово переходять з розряду делікатесів в категорію звичних страв. Їх можна знайти на прилавках спеціалізованих магазинів і звичайних супермаркетів. Цей продукт багатий вітамінами, мінеральними солями та цинком, який відповідає за вироблення тестостерону в організмі чоловіків. Багато людей відмовляють собі в задоволенні поласувати молюсками, бо не знають, як відкрити устрицю на власній кухні. Саме про це піде мова в даній статті. Інформатор підготував для вас ряд рекомендацій, завдяки яким ви зможете порадувати себе і своїх близьких вишуканими ласощами. Як вибрати устриці Існує кілька моментів, на які слід звертати увагу при виборі: Відсутність сколів і тріщин на поверхні раковин. Однорідна структура «будиночка» без шорсткостей. Виразні візерунки та приємний перламутровий відлив. Щільно закриті стулки. Якщо стулки відкриті, постукайте по них. Живі молюски повинні миттєво відреагувати та зімкнути їх. Велика вага - ознака того, що всередині багато устричного соку. Якщо устриця важка і всередині є сік - вона жива. Глухий звук при постукуванні панцирів одна об одну. «Сплячі» молюски - найсмачніші. Їх кладуть в солону морську воду температурою від 4 °C, де вони продовжують жити ще пів року. На прилавки викладають спочатку лід, а потім делікатес в пакетах. Також можна зустріти продукт в спеціальній упаковці з водоростями. Купуючи консерви в маринаді, ретельно вивчіть етикетку. На ній має бути вказано склад. Важливо, щоб серед компонентів не було синтетичних консервантів. Після того, як ви вирішите розкрити устрицю, потрібно оглянути її м'якоту. Вона повинна бути прозорою, як і рідина навколо. Обов'язково звертайте увагу на інформацію, яка вказана на упаковці. Це країна походження, сорт, умови зберігання, вага і термін придатності продукту. Товар без етикетки купувати категорично не рекомендується. Як і вірити на слово продавцеві. Вживання неякісних морепродуктів може привести до важкого харчового отруєння. Найкраще здійснювати покупку в перевіреному місці. Там, де ви зазвичай берете рибу та інших морських мешканців до столу. Якщо таких місць на прикметі немає, зверніться за порадою до друзів. Щоб не ризикувати здоров'ям і не витратити даремно особистий бюджет. Підготовка до відкривання раковини Дотримуючись наших дільних порад, ви придбали якісний і свіжий продукт. Але перш ніж відкрити устриці в домашніх умовах, їх потрібно гарненько вимити. Озбройтеся щіткою з жорстким ворсом і під проточною водою почніть вичищати панцири. Таким чином ви зможете видалити найменші залишки піску і водоростей з їх поверхні. Очищені черепашки можна помістити в посудину, і накривши мокрим рушником, відправити в холодильник. У такому вигляді вони зможуть зберігатися ще 2-3 дні. До приходу гостей їх можна витягнути, відкрити та подати до столу. Як відкрити устриці Щоб процес пройшов легко і без травм, вимитих молюсків рекомендується на годину помістити в холодильник. Далі слід взяти рушник або грубі рукавички (в закладах зазвичай використовують кольчужні). Такий інвентар допоможе вберегти руки від порізів. Щоб уникнути ран і псування продукту рекомендується ретельно стежити за положенням ножа. Вчимося правильно відкривати устриці вдома: Покладіть раковину на стіл, щоб пласка частина виявилася зверху. Акуратно притисніть її рукою. Вставте кінчик ножа всередину із загостреного боку в те місце, де є невелика щілина. Круговим рухом поверніть лезо, щоб стулки відкрилися трохи ширше. Проведіть лезом уздовж стулок, притискаючи його до верхньої кришки. Таким чином ви одночасно нейтралізуєте аддуктор (м'яз, яка відповідає за змикання стулок в момент небезпеки), а також не зачепите м'якоту, заради якої здійснюється вся витівка. Притримуйте нижню частину черепашки, щоб не розплескати дорогоцінний устричний сік і часом не упустити м'ясо. Коли частини панцира будуть відокремлені одна від одної, видаліть частинки м'якоті з верхньої кришки в нижню. Переконайтеся в тому, що в продукті відсутні осколки від раковини, пісок або будь-яке інше сміття. Відокремте сполучні тканини молюска від «будиночка» в місці змикання стулок. Просуньте ніж між м'ясом і раковиною-блюдцем. Полийте соком лимона і bon appetit! Якщо ви збираєтеся часто розкривати устриці, рекомендуємо придбати спеціальне пристосування. Перше - це щітка з жорстким ворсом. На поверхні черепашки часто наростають різні водорості та каміння. Видалити їх руками або кухонною губкою не вийде. Тому рекомендуємо відвідати господарський магазин і придбати найжорсткішу щітку. У посудних крамницях продають спеціальні ножі та рукавички. Перші відрізняються розміром і формою леза. На відміну від кухонних побратимів, вони мають вузьку спеціалізацію і прекрасно справляються з поставленим завданням. Відкрити устриці без спеціального ножа цілком можливо. Але зробити це трохи складніше. Що стосується рукавичок, можна використовувати знайомий всім прогумований варіант або ж кольчужний. Вироби з міцної і гнучкої металевої сітки добре захищають руки та дозволяють уникнути порізів. Професіонали, які постійно працюють з цим делікатесом, не обходяться без спеціального інвентарю. Як відкрити устриці, якщо немає ножа Якщо ви вибралися на пікнік або морську прогулянку, і поруч не виявилося ножа, не впадайте у відчай. Все, що вам потрібно - це лимонний сік і трошки терпіння. Видавіть сік, капніть його на стулки та чекайте. Буквально через 5-7 хвилин раковина повинна відкритися. Такий варіант часто називають «похідним»або «хитрим», тому, що він не раз виручав цінителів делікатесу в складній ситуації. Відкрити устрицю без ножа набагато простіше, хоч і трохи довше, ніж класичним способом. Залишиться тільки вжити м'якоту в їжу, використовуючи нижню стулку як ложку. Як їсти устриці Цей делікатес має приємний морський смак: ніжний з солоними нотками, як саме море. Його прийнято вживати з лимонним соком, легкими кисло-солодкими соусами, оцтом, оливковою олією, доповнювати овочами, крутонами, сиром. Багато цінителів воліють поєднувати найніжніших молюсків з тостами з чорного хліба. Після того, як вам вдалося розкрити устрицю, м'ясо можна не виймати з черепашки, а використовувати її в якості ложки. Перед вживанням рекомендується збризнути вміст лимонним соком і посипати меленим перцем. Ніякі спеціальні добавки для цієї страви не потрібні, оскільки її смак досить збалансований і приємний. Однак багато цінителів вважають за краще готувати соус на основі лука шалот, а також білого і рисового оцту. Що стосується напоїв, то молюсків маленького розміру заведено запивати шампанським, легкими білими або рожевими винами. Особин побільше можна поєднувати з міцними танінними винами. Дивно, але в зимову пору року смак продукту прекрасно розкривається в поєднанні з горілкою. Все, що потрібно знати, купуючи додому устриці як відкрити і як подавати. Термін придатності продукту Свіжі молюски в закритому вигляді можуть зберігатися в холодильнику не більше як тиждень. Якщо ви попередньо почистили та помили їх під проточною водою, термін зберігання становить 2-3 дні. Продукт у відкритому вигляді, навіть за умови, що буде розміщений на блюді з льодом, може перебувати не більше двох діб. Фахівці рекомендують купувати й з'їдати його відразу. Тільки у свіжому вигляді морепродукти мають ніжний смак і неймовірний аромат. А як відкрити устриці з чим їх їсти, ви тепер знаєте. Балуйте себе і своїх близьких оригінальними стравами якомога частіше!  

Як відкрити устриці в домашніх умовах

Читать на русском

Корисні поради як вибрати устриці

Читать на русском
Як відкрити устриці в домашніх умовах

Корисні поради як вибрати устриці

Устриці поступово переходять з розряду делікатесів в категорію звичних страв. Їх можна знайти на прилавках спеціалізованих магазинів і звичайних супермаркетів. Цей продукт багатий вітамінами, мінеральними солями та цинком, який відповідає за вироблення тестостерону в організмі чоловіків. Багато людей відмовляють собі в задоволенні поласувати молюсками, бо не знають, як відкрити устрицю на власній кухні. Саме про це піде мова в даній статті. Інформатор підготував для вас ряд рекомендацій, завдяки яким ви зможете порадувати себе і своїх близьких вишуканими ласощами.

Як вибрати устриці

Існує кілька моментів, на які слід звертати увагу при виборі:

  • Відсутність сколів і тріщин на поверхні раковин.
  • Однорідна структура «будиночка» без шорсткостей.
  • Виразні візерунки та приємний перламутровий відлив.
  • Щільно закриті стулки.

Якщо стулки відкриті, постукайте по них. Живі молюски повинні миттєво відреагувати та зімкнути їх.

  • Велика вага - ознака того, що всередині багато устричного соку. Якщо устриця важка і всередині є сік - вона жива.
  • Глухий звук при постукуванні панцирів одна об одну.
  • «Сплячі» молюски - найсмачніші. Їх кладуть в солону морську воду температурою від 4 °C, де вони продовжують жити ще пів року. На прилавки викладають спочатку лід, а потім делікатес в пакетах. Також можна зустріти продукт в спеціальній упаковці з водоростями.
  • Купуючи консерви в маринаді, ретельно вивчіть етикетку. На ній має бути вказано склад. Важливо, щоб серед компонентів не було синтетичних консервантів.
  • Після того, як ви вирішите розкрити устрицю, потрібно оглянути її м'якоту. Вона повинна бути прозорою, як і рідина навколо.

Устриці

Обов'язково звертайте увагу на інформацію, яка вказана на упаковці. Це країна походження, сорт, умови зберігання, вага і термін придатності продукту. Товар без етикетки купувати категорично не рекомендується. Як і вірити на слово продавцеві. Вживання неякісних морепродуктів може привести до важкого харчового отруєння.

Найкраще здійснювати покупку в перевіреному місці. Там, де ви зазвичай берете рибу та інших морських мешканців до столу. Якщо таких місць на прикметі немає, зверніться за порадою до друзів. Щоб не ризикувати здоров'ям і не витратити даремно особистий бюджет.

Підготовка до відкривання раковини

Підготовка до відкривання раковини

Дотримуючись наших дільних порад, ви придбали якісний і свіжий продукт. Але перш ніж відкрити устриці в домашніх умовах, їх потрібно гарненько вимити. Озбройтеся щіткою з жорстким ворсом і під проточною водою почніть вичищати панцири. Таким чином ви зможете видалити найменші залишки піску і водоростей з їх поверхні. Очищені черепашки можна помістити в посудину, і накривши мокрим рушником, відправити в холодильник. У такому вигляді вони зможуть зберігатися ще 2-3 дні. До приходу гостей їх можна витягнути, відкрити та подати до столу.

Як відкрити устриці

Щоб процес пройшов легко і без травм, вимитих молюсків рекомендується на годину помістити в холодильник. Далі слід взяти рушник або грубі рукавички (в закладах зазвичай використовують кольчужні). Такий інвентар допоможе вберегти руки від порізів. Щоб уникнути ран і псування продукту рекомендується ретельно стежити за положенням ножа.

Як відкрити устриці

Вчимося правильно відкривати устриці вдома:

  1. Покладіть раковину на стіл, щоб пласка частина виявилася зверху. Акуратно притисніть її рукою.
  2. Вставте кінчик ножа всередину із загостреного боку в те місце, де є невелика щілина.
  3. Круговим рухом поверніть лезо, щоб стулки відкрилися трохи ширше.
  4. Проведіть лезом уздовж стулок, притискаючи його до верхньої кришки. Таким чином ви одночасно нейтралізуєте аддуктор (м'яз, яка відповідає за змикання стулок в момент небезпеки), а також не зачепите м'якоту, заради якої здійснюється вся витівка.
  5. Притримуйте нижню частину черепашки, щоб не розплескати дорогоцінний устричний сік і часом не упустити м'ясо.
  6. Коли частини панцира будуть відокремлені одна від одної, видаліть частинки м'якоті з верхньої кришки в нижню.
  7. Переконайтеся в тому, що в продукті відсутні осколки від раковини, пісок або будь-яке інше сміття.
  8. Відокремте сполучні тканини молюска від «будиночка» в місці змикання стулок.
  9. Просуньте ніж між м'ясом і раковиною-блюдцем.
  10. Полийте соком лимона і bon appetit!

Якщо ви збираєтеся часто розкривати устриці, рекомендуємо придбати спеціальне пристосування. Перше - це щітка з жорстким ворсом. На поверхні черепашки часто наростають різні водорості та каміння. Видалити їх руками або кухонною губкою не вийде. Тому рекомендуємо відвідати господарський магазин і придбати найжорсткішу щітку.

У посудних крамницях продають спеціальні ножі та рукавички. Перші відрізняються розміром і формою леза. На відміну від кухонних побратимів, вони мають вузьку спеціалізацію і прекрасно справляються з поставленим завданням. Відкрити устриці без спеціального ножа цілком можливо. Але зробити це трохи складніше. Що стосується рукавичок, можна використовувати знайомий всім прогумований варіант або ж кольчужний. Вироби з міцної і гнучкої металевої сітки добре захищають руки та дозволяють уникнути порізів. Професіонали, які постійно працюють з цим делікатесом, не обходяться без спеціального інвентарю.

Як відкрити устриці, якщо немає ножа

Якщо ви вибралися на пікнік або морську прогулянку, і поруч не виявилося ножа, не впадайте у відчай. Все, що вам потрібно - це лимонний сік і трошки терпіння. Видавіть сік, капніть його на стулки та чекайте. Буквально через 5-7 хвилин раковина повинна відкритися. Такий варіант часто називають «похідним»або «хитрим», тому, що він не раз виручав цінителів делікатесу в складній ситуації. Відкрити устрицю без ножа набагато простіше, хоч і трохи довше, ніж класичним способом. Залишиться тільки вжити м'якоту в їжу, використовуючи нижню стулку як ложку.

Як відкрити устриці, якщо немає ножа

Як їсти устриці

Цей делікатес має приємний морський смак: ніжний з солоними нотками, як саме море. Його прийнято вживати з лимонним соком, легкими кисло-солодкими соусами, оцтом, оливковою олією, доповнювати овочами, крутонами, сиром. Багато цінителів воліють поєднувати найніжніших молюсків з тостами з чорного хліба.

Як їсти устриці

Після того, як вам вдалося розкрити устрицю, м'ясо можна не виймати з черепашки, а використовувати її в якості ложки. Перед вживанням рекомендується збризнути вміст лимонним соком і посипати меленим перцем. Ніякі спеціальні добавки для цієї страви не потрібні, оскільки її смак досить збалансований і приємний. Однак багато цінителів вважають за краще готувати соус на основі лука шалот, а також білого і рисового оцту.

Що стосується напоїв, то молюсків маленького розміру заведено запивати шампанським, легкими білими або рожевими винами. Особин побільше можна поєднувати з міцними танінними винами. Дивно, але в зимову пору року смак продукту прекрасно розкривається в поєднанні з горілкою. Все, що потрібно знати, купуючи додому устриці як відкрити і як подавати.

Термін придатності продукту

Свіжі молюски в закритому вигляді можуть зберігатися в холодильнику не більше як тиждень. Якщо ви попередньо почистили та помили їх під проточною водою, термін зберігання становить 2-3 дні. Продукт у відкритому вигляді, навіть за умови, що буде розміщений на блюді з льодом, може перебувати не більше двох діб. Фахівці рекомендують купувати й з'їдати його відразу. Тільки у свіжому вигляді морепродукти мають ніжний смак і неймовірний аромат. А як відкрити устриці з чим їх їсти, ви тепер знаєте. Балуйте себе і своїх близьких оригінальними стравами якомога частіше!

Термін придатності продукту

 

ФОТОРЕПОРТАЖІ

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.