Як приготувати рибу в духовці: 3 смачні рецепти

Рецепти запеченої риби

Як приготувати рибу в духовці: 3 смачні рецепти

Запечена риба – відмінне блюдо, яке підійде як для дитячого, дієтичного та повсякденного меню. Також рибу дуже просто приготувати вдома в духовці.

Інформатор підготував 3 рецепти риби в духовці.

Фаршировані короп з овочами в духовці

Інгредієнти:

  • 1 короп вагою до 2 кг;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • 2 картоплини;
  • 500 г моркви;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 лимон;
  • 1–2 гілочки розмарину;
  • 150 грамів копченого бекону;
  • 2–3 гілочки петрушки;
  • 5–6 зубчиків часнику;
  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • 250 мл сметани;
  • 100 мл білого вина.

Спосіб приготування: рибу почистіть, випатратіть і видаліть зябра. Посоліть і поперчіть. Картоплю, моркву й цибулю наріжте невеликими шматочками, лимон — скибочками.

Змішайте овочі із сіллю, перцем і рубаним розмарином. Нафаршируйте коропа. Зробіть з одного боку риби поперечні надрізи і вставте в них скибочки бекону, петрушку й часник.

Форму для запікання змастіть олією. Викладіть у неї короп та овочі, що залишилися. Змастіть сметаною й залийте у форму вино. Запікайте приблизно півтори години при температурі 180-200 градусів. Якщо риба почне підгоряти, прикрийте її фольгою. Перед подачею прикрасьте лимоном.

Як приготувати рибу в духовці: 3 смачні рецепти 1

Тріска з болгарським перцем в духовці

Інгредієнти:

  • 2 болгарських перці;
  • 1 цибуля;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 650 г філе тріски;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Спосіб приготування: перець наріжте соломкою, цибулю — невеликими шматочками. Часник пропустіть через прес.

Філе розріжте на кілька порційних шматочків. Посоліть, поперчіть і викладіть на фольгу. На рибу помістіть цибулю з часником, після — злегка підсолений болгарський перець. Щільно загорніть фольгу.

Запікайте рибу приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після відкрийте фольгу, злийте рідину, що виділилася й залиште тріску готуватися ще 5 хвилин.

Як приготувати рибу в духовці: 3 смачні рецепти 2

Риба з панірувальними сухарями і томатним соусом у духовці

Інгредієнти:

  • 550 г філе тріски або іншої риби;
  • 25 грамів твердого сиру;
  • 2-3 гілочки петрушки;
  • 25 грамів вершкового масла;
  • 500 грамів томатного соусу;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • 50 грамів панірувальних сухарів.

Спосіб приготування: рибу наріжте порційними шматочками. Сир натріть на дрібній тертці. Петрушку нарубати.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Вилийте в неї соус і викладіть рибу одним шаром, посоліть і поперчіть. Масло, що залишилося розтопіть, трохи остудіть і змішайте із сиром, петрушкою й панірувальними сухарями.

Накрийте форму фольгою й запікайте приблизно 10 хвилин при температурі 180 градусів. Після зніміть фольгу і викладіть паніровку на рибу. Готуйте ще 10-15 хвилин.

Як приготувати рибу в духовці: 3 смачні рецепти 3

Нагадаємо, ми писали, як вибрати філе риби для запікання.

Також Інформатор писав, як приготувати лаваш вдома: прості рецепти.

Крім того, як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 рецептів на будь-який смак.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube