Рецепти гарячого шоколаду
Для любителів шоколаду в будь-яких його видах, поза сумнівом, припаде до смаку й гарячий шоколад, який легко можна приготувати вдома. Цей напій особливо добре зігріває, коли на вулиці холодно або йде дощ.
Інформатор зібрав 5 рецептів гарячого шоколаду на будь-який смак.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: розламати шоколад на маленькі шматочки або порубати їх ножем. Налити молоко в сотейник, попередньо сполоснувши сотейник холодною водою. Нагріти на невеликому вогні. Коли молоко вже гаряче, всипати шоколад і помішувати віночком. Готувати до повного розчинення шоколаду. Потім додати цукор, і довести молоко майже до кипіння (не кип'ятити). Відразу розлити по підігрітих чашках.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: поставити на плиту місткість із молоком. Шоколад подрібнити й засипати в молоко. Розчинити білий шоколад, але не доводити до кипіння. Додати цукор незадовго до зняття з вогню й теж розчинити. Розлити по чашках і прикрасити збитими вершками.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: молоко налити в каструлю й поставити нагріватися на середньому вогні. Коли молоко стане тепле, відлити трохи молока в кухоль і в ньому розвести крохмаль (це для того, щоби крохмаль добре розійшовся й не було потім у шоколаді грудочок крохмалю, що зварився).
Поламати шоколад на шматочки і, коли молоко стане гарячим, висипати шоколад у гаряче молоко, весь час помішуючи. Продовжуємо нагрівати й помішувати поки шоколад повністю не розчинитися. Коли шоколад розчинитися, виливаємо молоко з крохмалем у гарячий шоколад, постійно помішуючи. Продовжувати нагрівати й помішувати до тих пір, поки маса не загусне. Густий гарячий шоколад розлити по чашках, можна додати в нього маршмеллоу.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: налити в сотейник згущене молоко (звичайне біле згущене молоко, не варене), холодне молоко й шоколадний лікер. Поставити сотейник на плиту, і нагріти напій на середньому вогні. Щоб молоко не підгоріло, потрібно постійно помішувати напій віночком. Додати в каструлю цукор, ванільний цукор, мелену корицю, какао, дрібку перцю чилі й чорний шоколад.
Поставити напій на плиту і при постійному помішуванні довести його до кипіння. Як тільки напій закипить, відразу ж зняти його з вогню. Готовий напій подавати в гарячому вигляді, перед подачею можна прикрасити меленою корицею, шоколадкою крихтою або паличкою кориці.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: каструлю поставити на повільний вогонь і розтопити в ній шоколад із двома столовими ложками молока. Ретельно розмішати, щоби шоколад не пригорів. Відокремити від обсягу молока, що залишився 1 столову ложку. Решту молока повільно, тонкою цівкою додати до шоколаду, безперервно розмішуючи дерев'яною лопаткою.
Поступово всипати какао-порошок і цукор, також розмішуючи, до повного розчинення. Якщо ви використовуєте гіркий шоколад, какао потрібно взяти менше, якщо молочний – більше.
В окремому посуді змішати кукурудзяний крохмаль і столову ложку молока, розмішати до однорідності. Вилити розведений крохмаль у каструлю із шоколадним молоком і перемішувати до тих пір, поки гарячий шоколад не загусне. Прикрасити гарячий шоколад по-італійськи можна: збитими вершками, маршмеллоу, апельсиновою цедрою або корицею.
Нагадаємо, що покласти в ланч-бокс: нескладні рецепти обідів, які можна брати із собою.
Також Інформатор писав, як приготувати лаваш вдома: прості рецепти.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.