Як правильно заморозити полуницю, щоб зберегти корисні властивості

Заморожену полуницю перед вживанням розморожувати не обов'язково

Полуниця
Правильно заморозити ягоди дуже просто

Заморозити полуницю так, щоб ягоди зберегли гарний зовнішній вигляд та корисні властивості - можливо. Для цього потрібно дотримуватися всього декілька простих кроків. Але заморожені ягоди краще використати протягом перших шести місяців.

Процес заморожування

  • Промийте полуницю в холодній воді й обсушіть паперовими рушниками. Очистіть від хвостиків. Поріжте полуницю на шматочки, якщо вона занадто велика.
  • Готову полуницю викладіть на тацю й поставте в морозилку.
  • Після заморожування перекладіть ягоди в пакет. Стисніть пакет, щоб вийшло все зайве повітря й покладіть назад у морозилку.

Заморожену полуницю перед вживанням розморожувати не обов'язково. Можна збити ягоди у смузі, варити компоти й полуничний джем або запікати в десертах.

Як вибрати безпечну полуницю

  • Ягоди мають бути сухими і не мати ознак гниття.
  • Колір полуниці повинен бути яскравим і насиченим.
  • Листочки, що оточують ягоду, повинні бути зеленими.
  • Полуниця повинна бути пружною і трохи блискучою.
  • Аромат полуниці повинен бути насиченим і "ягідним".
  • Ягоди мають виділяти сік (сліди соку можна помітити на упаковках).
  • На полуниці не повинно бути пошкоджень або вм'ятин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube