“Я готовий на все заради миру в Україні. Якщо завтра Україну приймуть до ЄС та НАТО, я більше не потрібний. Але поки цього не буде, я захищатиму свою країну”
"Це був такий час, коли всі записувалися до тероборони, і були великі черги. Я попросив зайняти мені місце в черзі, щоб я зміг записатися"
Всі ми інколи вдаємо, що все добре, хоча по факту ні. В такі моменти твоє тіло ніби онімівше від душевного болю хоче втекти кудись на вулицю, де холодно і вогко, бо тільки там твій внутрішній стан співпадає з тим що назовні. Задихаючись, ти кричиш в пустоту про те, як тобі погано.
Автори відтворили страви, якими харчувалися українці в голодні роки
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан пам'яті «Непораховані з 1932»,у якому представлені страви часів Голодомору.
Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Facebook академії.
Проект присвятили черговій річниці пам'яті жертв Голодомору. Автори відтворили страви, якими харчувалися українці в голодні роки. Меню можна подивитися тут .
У меню: затеруха з перетертої кори дерев, хліб з натертої трави, хлібці з соломи тощо. Частину рецептів відтворили за спогадами сучасників Голодомору.
Під ціною кожного блюда зашифровані відео проекту «Голодомор: мозаїка історії», створеного командою проекту Ukrainer спільно з Національним музеєм Голодомору-геноциду. Також користувачам пропонують підписати петицію про внесення слова «Голодомор» в усі англомовні словники.
Проект «Непораховані з 1932» заснували у 2017 році в форматі вуличного ресторану спільно з комунікаційним агентством Gres Todorchuk. Проект був реалізований в Ізраїлі, Бельгії та Україні командою і студентами Української академії лідерства. Онлайн-ресторан став його продовженням під час карантину.