«Ніхто не просить Зеленського визнати Крим російською територією»
«Не буде жодної угоди, яка дасть Росії міцніші основи, необхідні для перегрупування та повернення з більшим насильством».
Завдяки архіву експедиційних матеріалів Мар’яни Садовської ми відкрили для себе чудову гаївочку із с. Потічок Івано-Франківської області, якою хотіли б поділитися з вами.
Автори відтворили страви, якими харчувалися українці в голодні роки
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан пам'яті «Непораховані з 1932»,у якому представлені страви часів Голодомору.
Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Facebook академії.
Проект присвятили черговій річниці пам'яті жертв Голодомору. Автори відтворили страви, якими харчувалися українці в голодні роки. Меню можна подивитися тут .
У меню: затеруха з перетертої кори дерев, хліб з натертої трави, хлібці з соломи тощо. Частину рецептів відтворили за спогадами сучасників Голодомору.
Під ціною кожного блюда зашифровані відео проекту «Голодомор: мозаїка історії», створеного командою проекту Ukrainer спільно з Національним музеєм Голодомору-геноциду. Також користувачам пропонують підписати петицію про внесення слова «Голодомор» в усі англомовні словники.
Проект «Непораховані з 1932» заснували у 2017 році в форматі вуличного ресторану спільно з комунікаційним агентством Gres Todorchuk. Проект був реалізований в Ізраїлі, Бельгії та Україні командою і студентами Української академії лідерства. Онлайн-ресторан став його продовженням під час карантину.