В Україні подорожчало сало: скільки коштує у супермаркетах

Читать на русском

Протягом травня і червня 2023 року ціна на домашнє сало зросла з 186,50 гривень за кілограм до 189 гривень, що становить різницю в 2,50 гривень за місяць

Читать на русском
В Україні подорожчало сало
В Україні подорожчало сало

Протягом травня і червня 2023 року ціна на домашнє сало зросла з 186,50 гривень за кілограм до 189 гривень, що становить різницю в 2,50 гривень за місяць

Поки у червні дешевшають огірки, домашнє та солоне сало помітно зросли у багатьох великих супермаркетах. За даними порталу "Мінфін", зростання цін на домашнє сало розпочалося у квітні після тривалого періоду зниження вартості продукту. Нагадаємо, що найвищу ціну на домашнє сало за останній рік було зафіксовано у жовтні 2022 року, коли ціна за кілограм сала досягала 199 гривень.

Водночас ціни на солоне сало трималися стабільними з жовтня 2022 року, проте в червні відбувся різкий стрибок вартості продукту.

Протягом травня і червня ціна на домашнє сало зросла з 186,50 гривень за кілограм до 189 гривень, що становить різницю в 2,50 гривень за місяць.

Щодо солоного сала, вартість продукту у травні становила 262,95 гривень, а у червні вже продавалася по 269,89 гривень. Таким чином, за останній місяць вартість солоного сала збільшилася на 6,94 гривень.

Корисні властивості сала

У салі є корисні омега-кислоти. Фото: Julia Filirovska
У салі є корисні омега-кислоти. Фото: Julia Filirovska

Українське сало має ряд корисних властивостей, серед яких є, зокрема, омега-6 жирні кислоти.

  • Джерело енергії: сало містить високу кількість калорій, що робить його ефективним джерелом енергії для організму. Воно може бути особливо корисним для тих, хто має активний спосіб життя або займається фізичною працею.
  • Вітаміни: сало містить важливі жиророзчинні вітаміни, зокрема вітаміни А, Д, Е і К. Вони сприяють здоров'ю шкіри, зростанню та ремонту тканин, підтримці імунної системи та нормальному функціонуванню очей.
  • Корисні жирні кислоти: сало містить насичені і ненасичені жири, включаючи омега-3 та омега-6 жирні кислоти. Ці жирні кислоти є важливими для здоров'я серця і судин, підтримують нормальний рівень холестерину та запобігають запаленню в організмі.
  • Смакові якості: сало використовується у багатьох кулінарних стравах, додаючи їм багатий смак і аромат. Воно може бути складовою частиною національної кухні та традиційних страв, які мають велике значення для культурної спадщини.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав про подорожчання в Україні борщового набору та хліба.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.