Солоні круасани — ласунам не пропонувати. Покроковий рецепт з фото

Ця страва смачний поживний сніданок, а також цікава закуска для аперитиву. Як швидко їх приготувати

Солоні круасани
Начинка будь-яка на ваш смак: слабосолений або копчений лосось, шинка, ковбаса, сало...
В Італії класичний сніданок — це кава або капучіно з круасанами, які начинені кремом, нутелою або джемом. Іноді люди воліють снідати солоними круасанами. Але найбільше італійці люблять їсти солоні круасани ввечері перед вечерею, а іноді й замість вечері. Інформатор пропонує своїм читачам спробувати солоні круасани. Вони ідеальні для сніданку у вихідні або як закуска для вечірнього аперитива з друзями. Готувати їх легко, і виходить дуже смачно! 
 
Начинка будь-яка на ваш смак
Начинка будь-яка на ваш смак

Інгредієнти:

  • Листкове тісто
Порада від Інформатора: тісто можна приготувати самостійно за вашим улюбленим рецептом, а можна купити готове (круглі або прямокутні листи). 
  • Начинка будь-яка на ваш смак: слабосолений або копчений лосось, шинка, ковбаса, сало, сосиски, тонкий яєчний омлет, дрібнонарізана курятина, в'ялені помідори та інші овочі.

Спосіб приготування:

1. Викладіть лист листкового тіста і змастіть його тонким шаром вершкового сиру типу "Філадельфія" ("Віола", "Президент" і т.п)

Солоні круасани — смачний поживний сніданок, а також цікавий аперитив 1

На смак можна поперчити або додати тертий сир.

2. Розріжте аркуш тіста на 8 однакових частин.

Солоні круасани — смачний поживний сніданок, а також цікавий аперитив 2

Якщо у вас прямокутне тісто, розрізати його треба так:

Солоні круасани — смачний поживний сніданок, а також цікавий аперитив 3

3. Викладіть на готові трикутники дрібно нарізану начинку.

Солоні круасани — смачний поживний сніданок, а також цікавий аперитив 4

Згорніть трикутник, починаючи з більшого краю до гострого, формуючи круасан.

4. Гострий кінчик майбутнього круасану має бути внизу, щоб у процесі випікання рогалик не розгорнувся.

Солоні круасани — смачний поживний сніданок, а також цікавий аперитив 5

Змастіть круасан збитим яйцем і посипте маком, кунжутом, соняшниковим насінням або гарбуза.

5. Випікайте 25 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Солоні круасани — смачний поживний сніданок, а також цікавий аперитив 6

Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube