Що приготувати влітку: три сезонних рецепти від Євгена Клопотенка

Що приготувати з сезонних продуктів, якщо все набридло

Що приготувати влітку: три сезонних рецепти від Євгена Клопотенка

Літо - чудова пора для кулінарних експериментів. Сезонні фрукти та овочі дають можливість спробувати незвичайні поєднання. 

Інформатор пропонує вам три незвичайних рецепти літніх страв від українського шеф-кухаря і телеведучого Євгена Клопотенка. 

Запечені сливи і персики з сиром 

 

Запечённые сливы и персики

Інгредієнти: 

  • Сливи - 5 штук; 
  • Персики - 5 штук; 
  • Розмарин чи чебрець - 2 гілочки; 
  • Сир дорблю або горгонзола - 50 г; 
  • Оливкова олія - 1 ст. л .;
  • Сіль і перець

Приготування: 

  1. Сливи і персики ретельно помийте, розріжте навпіл і позбудьтеся від кісточок. 
  2. Сир подрібніть на шматочки, можна просто покришити. 
  3. Викладіть на деку сливи і персики, посоліть і поперчіть їх, викладіть в поглиблення сир, а потім зелень. 
  4. Запікайте в духовці 10 хвилин за температури 180 градусів. Також можна приготувати страву за допомогою закритого грилю. 

Суп гаспачо з печеними овочами 

 

Гаспачо1

Інгредієнти: 

  • Червоний солодкий перець - 600 г;
  • Стиглі томати - 400 г;
  • Червона цибуля - 150 г;
  • Часник - 4 зубчики; 
  • Огірок - 1-2 штуки; 
  • Червоний винний оцет - 400 г; 
  •  Томатний сік - 400 мл; 
  • Петрушка - 20 г; 
  • 80 мл холодної води (опціонально)
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • Сіль і перець за смаком
  • Грінки

 

Приготування: 

  1. Перець помийте, видаліть серцевину, наріжте на скибочки і запечіть на грилі або в духовці. Пізніше зніміть шкірку. 
  2. Томати, цибулю і часник обсмажити на пательні - гриль або запечіть. 
  3. Огірки очистіть від шкірки, крупно поріжте. 
  4. Всі інгредієнти викладіть в блендер, додайте сіль і перець за смаком. Додайте петрушку, оцет, оливкову олію і томатний сік. Збийте до однорідної консистенції. 
  5. Охолодіть суп. За бажанням додайте до нього холодної води. Подавайте з грінками. 

Салат зі спаржевої квасолі 

 

Салат из спаржи

Інгредієнти: 

  • Стручкова квасоля - 300 г;
  • Червона цибуля - 1/2 шт .;
  • Білий хліб - один шматочок; 
  • Томати черрі - 100-150 г;
  •  Петрушка - 3-4 гілочки; 
  • Гірчиця - 1 ч. Л .; 
  • Оливкова олія - 2-3 ст. л .; 
  • Сіль і перець 

Приготування: 

  1. Поріжте хліб на кубики, обсмажте їх на сухій пательні. 
  2. Наріжте цибулю тонкими кільцями; 
  3. Помийте квасолю, видаліть хвостики, поріжте на 2-3 частини. 
  4. Томати черрі поріжте навпіл. 
  5. Дрібно порубіть листя петрушки. 
  6. Змішайте всі інгредієнти, заправте салат соусом з гірчиці і оливкового масла. 
  7. Грінки додавайте перед подачею. 

Незвичайні рецепти з кабачків можна прочитати тут

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .

 

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube