Що приготувати влітку: три сезонних рецепти від Євгена Клопотенка
Що приготувати з сезонних продуктів, якщо все набридло
Що приготувати з сезонних продуктів, якщо все набридло
Літо - чудова пора для кулінарних експериментів. Сезонні фрукти та овочі дають можливість спробувати незвичайні поєднання.
Інформатор пропонує вам три незвичайних рецепти літніх страв від українського шеф-кухаря і телеведучого Євгена Клопотенка.
Запечені сливи і персики з сиром
Інгредієнти:
- Сливи - 5 штук;
- Персики - 5 штук;
- Розмарин чи чебрець - 2 гілочки;
- Сир дорблю або горгонзола - 50 г;
- Оливкова олія - 1 ст. л .;
- Сіль і перець
Приготування:
- Сливи і персики ретельно помийте, розріжте навпіл і позбудьтеся від кісточок.
- Сир подрібніть на шматочки, можна просто покришити.
- Викладіть на деку сливи і персики, посоліть і поперчіть їх, викладіть в поглиблення сир, а потім зелень.
- Запікайте в духовці 10 хвилин за температури 180 градусів. Також можна приготувати страву за допомогою закритого грилю.
Суп гаспачо з печеними овочами
Інгредієнти:
- Червоний солодкий перець - 600 г;
- Стиглі томати - 400 г;
- Червона цибуля - 150 г;
- Часник - 4 зубчики;
- Огірок - 1-2 штуки;
- Червоний винний оцет - 400 г;
- Томатний сік - 400 мл;
- Петрушка - 20 г;
- 80 мл холодної води (опціонально)
- 2 ст. л. оливкового масла
- Сіль і перець за смаком
- Грінки
Приготування:
- Перець помийте, видаліть серцевину, наріжте на скибочки і запечіть на грилі або в духовці. Пізніше зніміть шкірку.
- Томати, цибулю і часник обсмажити на пательні - гриль або запечіть.
- Огірки очистіть від шкірки, крупно поріжте.
- Всі інгредієнти викладіть в блендер, додайте сіль і перець за смаком. Додайте петрушку, оцет, оливкову олію і томатний сік. Збийте до однорідної консистенції.
- Охолодіть суп. За бажанням додайте до нього холодної води. Подавайте з грінками.
Салат зі спаржевої квасолі
Інгредієнти:
- Стручкова квасоля - 300 г;
- Червона цибуля - 1/2 шт .;
- Білий хліб - один шматочок;
- Томати черрі - 100-150 г;
- Петрушка - 3-4 гілочки;
- Гірчиця - 1 ч. Л .;
- Оливкова олія - 2-3 ст. л .;
- Сіль і перець
Приготування:
- Поріжте хліб на кубики, обсмажте їх на сухій пательні.
- Наріжте цибулю тонкими кільцями;
- Помийте квасолю, видаліть хвостики, поріжте на 2-3 частини.
- Томати черрі поріжте навпіл.
- Дрібно порубіть листя петрушки.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте салат соусом з гірчиці і оливкового масла.
- Грінки додавайте перед подачею.
Незвичайні рецепти з кабачків можна прочитати тут .
Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.