Рецепт приготування сінабонів детально з фото

Читать на русском

Класичний рецепт приготування сінабонів. Поради, як приготувати знамениті булочки з корицею вдома

Читать на русском
Класичний сінабон
Класичний сінабон – це різновид солодкої випічки або теплий рол

Класичний рецепт приготування сінабонів. Поради, як приготувати знамениті булочки з корицею вдома

Якщо ви часто відвідуєте кафе-пекарні свого міста, то точно вже куштували таку смачну випічку, як сінабони. Булочки з корицею дуже смакують до ароматної кави та солодкого какао. Блюдо з ароматом кориці та імбиру від американських кондитерів – ще один неперевершений смаколик для всіх поціновувачів пряної спеції.   

Що таке сінабони?

Класичний сінабон – це різновид солодкої випічки або теплий рол, в основі якого м'яке тісто, цукор та кориця. Зверху він щедро намащений глазур'ю з вершкового сиру. Смачна, ніжна, повітряна булочка є частиною відомого бренду Cinnabon, що об'єднує 1100 кафе-пекарень у 54 країнах світу. 

Традиції випікання булочок зі спеціями дійшли й до нас – тепер українські кухарі та господині мріють мати у своїй кулінарній книзі рецепт сінабонів з корицею. 

Класичний сінабон
Класичний сінабон

Звідки походять сінабони?

Історія коричних булочок почалася в Сіетлі (Америка) у 1985 році. Два геніальні американські пекарі Річ та Грег Комени створили перший рецепт синабонів у своїй маленькій пекарні, який прославив їхній заклад на весь світ. Секретом неперевершеного смаку було використання особливого сорту кориці «Макара», що вирощується у горах Індонезії. 

Цікавий факт: На презентацію смачних булочок з завитками у вершковій глазурі власники крамниці не використали ні копійки. Вони просто відкрили двері пекарні, а неперевершений аромат цейлонської кориці приваблював покупців та простих перехожих. У день відкриття вишикувалась черга з трьох десятків людей, щоб придбати такий надзвичайно ароматний смаколик.  

 Отже, назва знаменитих булочок «Cinnabon» та, власне, пекарні походить від унікального сорту кориці, пряності, яку не так просто знайти на теренах Індонезії. На сінабони рецепт від двох кулінарів Сіетла успішно запатентований та зберігається в секреті й зараз. Безліч досвідчених майстрів кулінарії мріють розгадати таємницю цього дивного частування та відтворити неперевершений смак оригінального рецепта. 

Як готуються сінабони?

Смак, знайомий кожному з дитинства, зробив сінабони відомими на весь світ. Щоб не відставати від трендів, вмілі господині та вправні кухарі навчилися готувати запашні булочки, використовуючи різні варіанти змішування тіста, комбінації та пропорції інгредієнтів для начинки.

Процес приготування починається з замішування тіста, яке потім розгортають, посипають цукром з корицею та формують рулет. Потім він розрізається на шматочки, які випікаються у духовці до утворення золотисто-коричневої скоринки та змащується смачним кремом. 

Різновиди сінабонів

На перший погляд, готувати сінабони з корицею непросто, але майстерність та досвід господинь показують незрівнянний результат, який, неодмінно, сподобається любителям солодкого. Популярність таких булочок спричинила справжній бум в хлібопекарській індустрії, тому на прилавках пекарень будь-якого міста можна зустріти різні варіації випічки. 

За класичним рецептом в неї кладуть цукор, корицю та глазур з вершкового сиру. Але часто додають горішки, родзинки, шоколад чи ягоди, щоб кожен знайшов свій унікальний смак. 

Саме від особливостей приготування і залежить вид сінабонів – горіховий, ягідний, фруктовий, шоколадний та інші. Усі ці різновиди можна знайти на полицях будь-якої пекарні міста.

Популярність сінабонів

За результатами дослідження редакції мексиканського журналу Expansion Magazine, сінабон займає 50 позицію у топі найбільших задоволень людини в житті. 

І не дивно, адже він є популярним видом солодощів та перекусом у кав'ярнях, пекарнях, супермаркетах, аеропортах, а згодом кулінари навчилися готувати булочки з корицею і вдома. Тож не відмовляйте собі в задоволенні, а дивіться, як  приготувати сінабони в домашніх умовах.

Як приготувати вдома сінабони?

Для приготування духмяних булочок можна використати будь-який рецепт з Інтернету, але склад продуктів у кожному майже однаковий: 

  • вершкове масло;
  • цукор;
  • молоко; 
  • борошно; 
  • яйця.  

Готується дріжджове тісто, цукрова начинка з вершкового масла та заливка з крем-сиру.   

Склад продуктів у кожному рецепті майже однаковий
Склад продуктів у кожному рецепті майже однаковий

 

Класичний рецепт сінабонів

Інгредієнти для дріжджової випічки Сіннабон:

  • тепле молоко 2,5% (до 45 градусів) – 200 мл.;
  • живі пресовані дріжджі – 25 г. (2, 5 ч.л або 2 пакета сухих дріжджів);
  • білий цукор – 100 г.; 
  • сіль – 1/2 ч.л.;
  • яйця –  шт.;
  • вершкове масло 82,5% ( або маргарин) – 75 гр.;
  • борошно – 400 -500 гр. (4,5 склянки). 

Інгредієнти для начинки:

  • мелена кориця — 2,5 ст. л.
  • цукор (тростинний) — 200 гр.;
  • вершкове масло — 75 г.  (+ для змащування форми);
  • вершковий сир – 100 г.

Приготування тіста на сінабони

  1. Приготувати опару: змішати сухі або пресовані дріжджі з теплим молоком, додати 1 ст.л цукру та залишити на 15-20 хвилин під рушником.
    Перший крок приготувати опару
    Перший крок приготувати опару
  2. Розтерти яйце з цукром, додати вершкове масло кімнатної температури та влити в суміш готову опару. Посолити та ретельно розмішати масу.  
  3. Невеликими порціями в суміш всипати просіяне борошно та вимішати еластичне тісто. Залишити готове тісто на сінабони в теплому місці на 2 години підрости, періодично перемішувати. Правильно приготоване тісто повинно збільшитись у 2 рази. 
    Просіяне борошно треба всипати невеликими порціями
    Просіяне борошно треба всипати невеликими порціями
  4. Готове тісто слід розкатати в пласт розміром 40х40 та товщиною  до 5 мм. Змастити середину маслом, цукром та корицею, залишивши краї порожніми, щоб склеїти готові сінабони. 
    Має вийти пласт розміром 40х40 та товщиною  до 5 мм.
    Має вийти пласт розміром 40х40 та товщиною  до 5 мм.

Формування та випікання

  1. Готовий та змащений начинкою пласт обережно скрутити в рулет. Правильно сформована булочка має містити 5 завитків.
  2. Рулет розрізати на 12 рівних частин товщиною до 3 см, кожну з яких змастити вершковим маслом.
  3. Деко змастити маслом та викласти сінабони на відстані 3-4 см один від одного, залишити підійти на 30 хвилин.
  4. Поставити деко у розігріту до 180 градусів духову піч та випікати 25 хвилин. 
    Правильно сформована булочка має містити 5 завитків
    Правильно сформована булочка має містити 5 завитків

Рецепт глазурі для сінабонів

Крем для сінабонів на основі вершкового сиру:

  • Цукор (ванільний екстракт) – 1/2 ч. л;
  • Цукрова пудра – 200 г (1,5 склянки);
  • Вершкове масло 82,5% – 50 г;
  • Вершковий сир – 100 г.
  • Сіль – 1/8 ч. л

Змішати всі інгредієнти в глибокій мисці. З сирів для глазурі краще підійде рикота або маскарпоне, що зробить булочки ніжними на смак. Суміш повинна бути однорідною, за консистенцією як жирна сметана. Змастити теплу випічку поливкою для сінабонів та подати до столу. 

Смачного, любі друзі!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.