Класичний рецепт приготування сінабонів. Поради, як приготувати знамениті булочки з корицею вдома
Якщо ви часто відвідуєте кафе-пекарні свого міста, то точно вже куштували таку смачну випічку, як сінабони. Булочки з корицею дуже смакують до ароматної кави та солодкого какао. Блюдо з ароматом кориці та імбиру від американських кондитерів – ще один неперевершений смаколик для всіх поціновувачів пряної спеції.
Класичний сінабон – це різновид солодкої випічки або теплий рол, в основі якого м'яке тісто, цукор та кориця. Зверху він щедро намащений глазур'ю з вершкового сиру. Смачна, ніжна, повітряна булочка є частиною відомого бренду Cinnabon, що об'єднує 1100 кафе-пекарень у 54 країнах світу.
Традиції випікання булочок зі спеціями дійшли й до нас – тепер українські кухарі та господині мріють мати у своїй кулінарній книзі рецепт сінабонів з корицею.
Історія коричних булочок почалася в Сіетлі (Америка) у 1985 році. Два геніальні американські пекарі Річ та Грег Комени створили перший рецепт синабонів у своїй маленькій пекарні, який прославив їхній заклад на весь світ. Секретом неперевершеного смаку було використання особливого сорту кориці «Макара», що вирощується у горах Індонезії.
Цікавий факт: На презентацію смачних булочок з завитками у вершковій глазурі власники крамниці не використали ні копійки. Вони просто відкрили двері пекарні, а неперевершений аромат цейлонської кориці приваблював покупців та простих перехожих. У день відкриття вишикувалась черга з трьох десятків людей, щоб придбати такий надзвичайно ароматний смаколик.
Отже, назва знаменитих булочок «Cinnabon» та, власне, пекарні походить від унікального сорту кориці, пряності, яку не так просто знайти на теренах Індонезії. На сінабони рецепт від двох кулінарів Сіетла успішно запатентований та зберігається в секреті й зараз. Безліч досвідчених майстрів кулінарії мріють розгадати таємницю цього дивного частування та відтворити неперевершений смак оригінального рецепта.
Смак, знайомий кожному з дитинства, зробив сінабони відомими на весь світ. Щоб не відставати від трендів, вмілі господині та вправні кухарі навчилися готувати запашні булочки, використовуючи різні варіанти змішування тіста, комбінації та пропорції інгредієнтів для начинки.
Процес приготування починається з замішування тіста, яке потім розгортають, посипають цукром з корицею та формують рулет. Потім він розрізається на шматочки, які випікаються у духовці до утворення золотисто-коричневої скоринки та змащується смачним кремом.
На перший погляд, готувати сінабони з корицею непросто, але майстерність та досвід господинь показують незрівнянний результат, який, неодмінно, сподобається любителям солодкого. Популярність таких булочок спричинила справжній бум в хлібопекарській індустрії, тому на прилавках пекарень будь-якого міста можна зустріти різні варіації випічки.
За класичним рецептом в неї кладуть цукор, корицю та глазур з вершкового сиру. Але часто додають горішки, родзинки, шоколад чи ягоди, щоб кожен знайшов свій унікальний смак.
Саме від особливостей приготування і залежить вид сінабонів – горіховий, ягідний, фруктовий, шоколадний та інші. Усі ці різновиди можна знайти на полицях будь-якої пекарні міста.
За результатами дослідження редакції мексиканського журналу Expansion Magazine, сінабон займає 50 позицію у топі найбільших задоволень людини в житті.
І не дивно, адже він є популярним видом солодощів та перекусом у кав'ярнях, пекарнях, супермаркетах, аеропортах, а згодом кулінари навчилися готувати булочки з корицею і вдома. Тож не відмовляйте собі в задоволенні, а дивіться, як приготувати сінабони в домашніх умовах.
Для приготування духмяних булочок можна використати будь-який рецепт з Інтернету, але склад продуктів у кожному майже однаковий:
Готується дріжджове тісто, цукрова начинка з вершкового масла та заливка з крем-сиру.
Інгредієнти для дріжджової випічки Сіннабон:
Інгредієнти для начинки:
Крем для сінабонів на основі вершкового сиру:
Змішати всі інгредієнти в глибокій мисці. З сирів для глазурі краще підійде рикота або маскарпоне, що зробить булочки ніжними на смак. Суміш повинна бути однорідною, за консистенцією як жирна сметана. Змастити теплу випічку поливкою для сінабонів та подати до столу.
Смачного, любі друзі!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.