Овочі переможуть COVID-19: рослинна речовина активна проти вірусу - дослідження

Група індійських вчених довела, що рослинна речовина може перешкоджати COVID-19

Овочі переможуть COVID-19: рослинна речовина активна проти вірусу - дослідження

Група вчених з Індії досліджувала рослинні молекули флавоноїдів, виявлених у багатьох поширених рослинах, фруктах і овочах. Виявилося, що вони здатні протистояти коронавірусній хворобі COVID-19.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на результати досліджень.

Професор кафедри біотехнології рослин і молекулярної біології Керальского сільськогосподарського університету Діпу Метью очолив дослідницьку групу. Він виділив речовину рослинного походження групи флавоноїдів - кверцетин - як кандидат для створення нових ліків, які будуть боротися з COVID-19.

Ліки на основі кверцетину можуть поширюватися разом з програмами вакцинації в якості підсилювача або альтернативи, вважає вчений.

Дослідницька група виконала молекулярний аналіз, використовуючи тривимірні структури десяти ключових білків COVID-19 і оцінила можливість зв'язуватися клітин людини з білків коронавірусу за участю кверцетину.

Як з'ясувалося, кверцетин перешкоджає зв'язуванню вірусу з клітинами людини через рецептор-зв'язуючий домен (RBD) на поверхні шиповидного білка вірусу. Саме ця ділянку білка стала для кверцетину мішенню, тому коронавірус був нейтралізований.

Кверцетин при цьому, зв'язуючись з вірусом, не чинив ефект на клітину людини і, як наслідок, ніяк не впливав на організм.

Раніше Інформатор повідомляв, що вакцини в рамках COVAX вже доставили до 102 країн. Україна свою партію ще не отримала.

Також повідомлялося, до кінця червня Україна повинна отримати майже мільйон доз вакцин виробництва Pfizer-BioNTech.

Головна Актуально Україна на часі Youtube