Осінній каприз: рецепт класичної італійської брускети

Читать на русском

Як приготувати популярну страву італійської кухні

Читать на русском
Осінній каприз: рецепт класичної італійської брускети

Як приготувати популярну страву італійської кухні

Багата осінь щедро ділиться з нами своїми плодами. Серед них є ті, з яких ми можемо приготувати незвичайну і смачну закуску — італійську брускету.

Брускета «народилася» в стародавньому Римі. З часом її рецепт «погуляв» по регіонах Італії й обріс інгредієнтами. Наприклад, спочатку це був підсмажений на вогні хліб, потім етруски додали до нього оливкову олію, п'ємонтці додали часник, калабрійці – помідор і так далі.

Брускета

У брускети існує багато варіантів, але самі італійці обожнюють тосканський, який у наш час вони вважають класичним. Інформатор пропонує вам його спробувати.

Інгредієнти

Ингредиенты

  • Хліб – будь-який, але краще той, який ви спекли самі.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Олія – оливкова чи українська соняшникова ароматна нерафінована.
  • Листя зеленого базиліка свіжого, сіль і перець – за смаком.

Приготування

Вимити помідори, обдати їх окропом, очистити від шкурки та нарізати дрібними кубиками.

Вимити, обсушити та дрібно нарізати листя базиліка, змішати їх з помідорами. Перемішати з сіллю і перцем та залишити маринуватися приблизно на годину.

Наразі підсмажити хліб у духовці, на сковороді без масла або (найкращий варіант) на вогні.

Намазати хліб часником та окропити оливковою олією.Осінній каприз: рецепт класичної італійської брускети 3

Суміш з помідорів викласти на хліб.

Готово. Можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді.

P. S. Спробуйте приготувати брускету з тонко нарізаним салом!

З салом

Смачного і будьте багаті як осінь!

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.