Найапетитніші начинки для лаваша своїми руками
Без жартів - ми недооцінюємо лаваш. Якщо ви робите з ним тільки шаурму або використовуєте як добавку до шашлику, то ви багато втрачаєте! Насправді, існує майже безліч варіантів, як зробити смачний лаваш з начинкою.
Для їх приготування не обов'язково складати список покупок, часто закуска з лаваша готується прямо з тими інгредієнтами, які ви знайшли у холодильнику. Це може бути м'ясо, риба, овочі, ковбаса, сир, соуси - та в принципі майже що завгодно.
Інформатор підготував для вас 7 найкращих рецептів начинок, які підійдуть і для швидкого перекушування, і для святкового застілля.
Ви, напевно, неодноразово готували схожу начинку для закусок, але, можливо, не використовували її разом із лавашем. Рекомендуємо терміново виправити це!
Сир слід дрібно натерти, часник подрібнити. Змішати із зеленню та майонезом. Лаваш розгорнути, ретельно промастити начинкою, потім загорнути в щільний рулет. Повторити процедуру з другим листом. Обидва рулетики помістити до холодильника, за годину дістати та розрізати на порції.
Смачний та здоровий перекус у незвичайному форматі.
Рибу та огірок потрібно нарізати тонкими слайсами. Лаваш змастити сиром, а потім на один бік викласти начинку з риби та огірка. Щільно загорнути в рулет, поставити на годину до холодильника. Перед тим, як подавати, розрізати на порції.
Для цієї страви потрібні тільки овочі, причому інгредієнти можна міняти на свій розсуд. Все одно вийде смачно!
Усі овочі нарізаємо соломкою. Майонез змішуємо з гірчицею та промазуємо лаваші. Викладаємо овочеву начинку, додаємо сіль та спеції. Звичним рухом згортаємо рулет, а потім нарізаємо його на шматочки. Перед подаванням можна прикрасити закуску пучками кропу або петрушки.
Така страва може стати чудовим сніданком, якщо ви дотримуєтеся правильного харчування та стежите за фігурою.
Сир краще пропустити через блендер, перетерти через сито або просто розім'яти виделкою. Змішати його із зеленню та сметаною, додати часник та сіль. Тепер залишилося лише намазати суміш на лаваш, скрутити рол і розрізати на шматочки. Це смачно та корисно!
Лаваш з начинками - це не обов'язково рулет. З нього можна приготувати, наприклад, самсу. Дуже смачно, та ніякої метушні з тестом!
Сир натираємо на великій терці. Якщо вибрали за начинку філе, то дрібно нарізаємо, якщо ковбасу - нарізаємо соломкою. Подрібнюємо зелень та змішуємо всі інгредієнти. Лаваш ділимо на смужки завширшки приблизно 8 сантиметрів. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі та змащуємо їм лавашні смужки. Викладаємо на край начинку та загортаємо трикутниками. Повторюємо кілька разів.
Після цього на сухій сковорідці на мінімальному вогні обсмажуємо трикутники з обох боків. Кірочка хрумтить, сир плавиться - ось ваша швидка та неймовірно смачна самса вже готова!
А чому б і ні? Якщо у вас є лаваш, начинка може бути будь-якою, навіть солодкою.
Нарізати яблука невеликими шматочками, відправити на сковорідку разом із вершковим маслом, перемішати. У сковороду додати варення, мед та корицю. Смажити 5-7 хвилин, регулярно помішуючи. Поки тушкуються наші яблука, змішуємо яйце з 15 г вершкового масла. Змащуємо лаваш яйцем, викладаємо начинку та загортаємо у рулет. Рулет промазуємо яйцем зверху і відправляємо запікатися на 5-10 хвилин.
Рекомендуємо одразу ж подавати штрудель до столу, в ідеалі – з кулькою морозива.
Закуски з лавашем - це, звичайно, смачно, але як щодо пирога? Ловіть рецепт!
Робимо з картоплі пюре, додаємо зелену цибулю, залишаємо остигати. Змішуємо яйця зі сметаною, на цьому етапі можна додати сіль. Форму змащуємо олією та викладаємо лаваш так, щоб вийшли бортики. Змащуємо дно і борти нашою яєчною сумішшю і одразу ж викладаємо зверху другий лист лавашу.
Викладаємо половину картоплі та натертого сиру. Загортаємо нижній лаваш, щоб він повністю накрив начинку. Зверху кладемо начинку і сир, що залишилася, закриваємо і другий лаваш. Запікаємо 20 хвилин за температури у 180 градусів та подаємо до столу, поки гарячий!
Тепер ви точно не розгубитеся, що швидко приготувати до столу. Головне, щоб вдома був лаваш, рецепт з начинкою ви завжди зможете підгледіти у нашій добірці. Смачного!