Готуємось до Нового року: як приготувати класичний салат Олів'є і не тільки

Читать на русском

Цей салат - традиційна частина новорічного столу.

Читать на русском
Готуємось до Нового року: як приготувати класичний салат Олів'є і не тільки

Цей салат - традиційна частина новорічного столу.

Новорічні свята дедалі ближчі, а їх традиційною частиною є салат Олів'є. Цю страву багато десятиліть ставлять на новорічний український стіл. Інформатор розповідає, як приготувати класичний олів'є, а також варіації салату, які зможуть здивувати ваших гостей. 

Варто зазначити, що існують багаторічні дискусії, який рецепт салату Олів'є вважати класичним: той, за яким готував Люсьєн Олів'є в московському ресторані "Ермітаж", або "радянський", з ковбасою та зеленим горошком. Нагадаємо рецепт Олів'є пізнішої версії.

Покроковий рецепт

Для приготування салату вам знадобиться біля 1,5 часу  та наступні  інгредієнти:

  • 350 г шинки або докторської ковбаси
  • 4-5 яєць
  • 3 картоплини середнього розміру
  • 3-4 моркви
  • 450 г консервованого зеленого горошку
  • 5-6 солоних чи свіжих огірків
  • 5 пучків зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу
  • 250 г майонезу (жирність визначте самі)
  • сіль
  • чорний мелений перець

 

  1. Спочатку вимийте та очистіть картоплю, моркву, а потім відваріть у підсоленій воді до готовності. Яйця потрібно відварити окремо, тут найголовніше не переварити жовток. Ці інгредієнти, а також шинку, очистіть та наріжте кубиками. 
  2. Все вищезгадане потрібно перемішати в салатнику і додати нарізану зелену цибулю і кріп. Все це приправити чорним перцем, заправити майонезом та поставити до холодильника.
  3. Наріжте солоні огірки кубиками такого самого розміру. Складіть в окремий контейнер. Злийте рідину з горошку, горошок перекладіть в окремий контейнер.
  4. Перед подачею салату додайте туди солоні огірки та зелений горошок. Ще раз перемішайте салат.
  5. У разі потреби додайте сіль та чорний перець.

Інші варіації Олів'є

Ви також можете модифікувати свій салат. Є зовсім "екзотичні" рецепти, але ми пропонуємо розглянути "приземлені" варіанти. 

Так, замість ковбаси можна використовувати м'ясо раків, качки, курки, лосось, ростбіф. Від цього смак Олів'є наповнитися новими нотками та здивує ваших гостей. 

Замість звичайних курячих яєць можна використовувати перепелині яйця

Також можна замінити м'ясо або ковбасу квасолею, якщо ви хочете вегетаріанське олів'є. Замість майонезу можна приготувати соус на основі сметани. 

Цікавою ноткою вашого олів'є також може стати плавлений сир. Він додасть вершкового і наповненого смаку вашому салату. 

Прикрасити салат можна червоною ікрою, креветками, м'ясом восьминога, маслинами, оливками, авокадо і навіть ананасом. Це буде "родзинкою" вашого олів'є. 

 

Готуємось до Нового року: як приготувати класичний салат Олів'є і не тільки 1

Готуємось до Нового року: як приготувати класичний салат Олів'є і не тільки 2

Готуємось до Нового року: як приготувати класичний салат Олів'є і не тільки 3

Раніше Інформатор розповідав про добірку  салатів шарами до новорічного столу. .

Також ми писали про прості рецепти млинців на будь-який смак. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .

 

 


 

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.