Готуємо салат «Мімоза»: три найкращі рецепти

Рецепти популярного салату

Готуємо салат «Мімоза»: три найкращі рецепти

Салат мімоза користується великою популярністю на святковому столі. Традиційно його роблять із консервованої риби, варених яєць, цибулі, сиру та майонезу. Але також є безліч варіантів та рецептів його приготування. Назву салат отримав через схожість з квітками мімози (готовий салат посипають шматочками яєчних жовтків). Інгредієнти перетирають та укладають шарами, після чого готовий салат витримують у холодильнику.

Інформатор підготував три найкращі рецепти відомого салату.

Класичний рецепт салату «Мімоза»

Інгредієнти:

  • 6 яєць;
  • 100–150 грам твердого сиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2–3 цибулини;
  • 200–250 грам рибних консервів (лосось, горбуша, сайра, тунець або інші);
  • 200–250 грам майонезу.

Спосіб приготування

  1. Яйця відваріть круто протягом 10 хвилин. Окремо натріть білки, жовтки та сир на середній або великій терці. Вершкове масло залиште в морозилці на 30-40 хвилин. Після цього натріть на великій терці.
  2. Цибулю наріжте невеликими шматочками та на хвилину залийте окропом, потім злийте рідину і промийте холодною водою. Рибу розімніть виделкою і витягніть великі кістки.
  3. Викладайте в тарілку шарами білки, сир, рибу, цибулю, олію та половину жовтків. Після кожного шару змащуйте майонезом. Зверху посипте жовтками, що залишилися. Поставте салат у холодильник на дві години.

Готуємо салат «Мімоза»: три найкращі рецепти 1

Салат «Мімоза» з яблуком та крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 яблуко;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 200 г крабових паличок;
  • 200 г майонезу.

Спосіб приготування

  1. Яйця зваріть круто протягом 10 хвилин, картоплю та моркву — до готовності.
  2. Відокремте білки від жовтків. Натріть їх, а також варені овочі та яблуко на середній або великій терці. Зелену цибулю наріжте. Крабові палички наріжте невеликими шматочками.
  3. Викладіть на тарілку картоплю, білки із зеленою цибулею, крабові палички, яблука, морква. Після кожного шару змащуйте майонезом. Зверху посипте тертим жовтком. Перед подачею потрібно залишити на кілька годин у холодильнику.

Готуємо салат «Мімоза»: три найкращі рецепти 2

Салат «Мімоза» з сиром та рисом

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки рису;
  • 5–6 яєць;
  • 2–3 моркви;
  • 200 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 200–250 грам рибних консервів (лосось, горбуша, сайра, тунець або інші);
  • 200–250 грам майонезу.

Спосіб приготування

  1. Відваріть до готовності рис, яйця та моркву. Відокремте білки від жовтків і натріть на дрібній терці, сир і моркву — на середній або великій. Цибулю наріжте невеликими шматочками. З риби дістаньте великі кістки та розімніть її вилкою.
  2. Викладайте на тарілку шарами рис, рибу з цибулею, сир, білки, моркву, після кожного змащуйте майонезом. Зверху посипте жовтками. Перед подачею охолодіть кілька годин у холодильнику.

Готуємо салат «Мімоза»: три найкращі рецепти 3

Раніше Інформатор розповідав про добірку листкових салатів до новорічного столу.

Також ми писали, як приготувати класичний салат олів'є і не тільки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube