"Президент чітко дав зрозуміти обом сторонам: якщо прямий діалог не розпочнеться в найкоротші строки, то США мають піти з цього конфлікту - що б це не означало..."
Робота "100 років" за віршем видатного українського поета Василя Стуса нагадує про тривалу боротьбу українців за свободу, сильний дух нашого народу, що не був зломлений попри найтяжчі випробування.
Навіть звичайна часникодавка має свій секрет
Мабуть в кожного з нас є історія з дитинства про те, як з ніг до голови в сокові вишні, над великою емальованою мискою допомагали мамі чи бабусі витягати кісточки. Дитинство пішло, а літній сезон з його правилами та обов’язками неодмінно настає знов. Ми зібрали прості поради, як полегшити собі життя і швидко впоратись із кісточками від вишні та черешні, не пошкодивши самих ягід.
Кісточку з ягід дістають з кількох причин. По-перше, ягідне варення без кісточок – смачніше, з очевидної причини його зручніше вживати. По-друге, кісточки в консервації – шкідливі. Вся справа у тому, що в вишневих кісточках міститься глікозид амігдалін, який у шлунку під дією шлункового соку утворює сильну отруту – синильну кислоту. Тому компот із вишні з кісточками пити дещо небезпечно, це може призвести до серйозного отруєння. А отже кісточки краще вилучати.
Найвідоміший, напевно, спосіб видалення кісточок підручним способом - за допомогою шпильки або скріпки. Витягувати кісточку за допомогою шпильки слід використовуючи її як ложку. Вужчий кінець шпильки вставляється в місце, де був хвостик. Далі кісточка підчіплюється і з легкістю видаляється.
Пінцетом кісточка витягується так само, як і шпилькою. Перед процедурою пінцет слід обробити спиртом чи антисептиком.
Також можна робити це зубочисткою або шпилькою для волосся. Їх слід обертати навколо кісточки. Так кісточку буде легко видалити, а ягоди залишаться соковитими та смачними.
З м’яких сортів черешень та вишні можна виштовхувати кісточку за допомогою трубочки для коктейлів. В цьому випадку кісточка вискочить сама – з іншого боку від місця, де ріс хвостик.
Ще один зручний спосіб видалення кісточок, який полегшить вам життя в сезон консервації. Можна взяти пляшку з вузькою шийкою й "одягти" на неї ягоду так, щоб вона не падала всередину. Далі паличкою можна пропхати кісточку всередину пляшки. Кісточки залишаються у пляшці, а ягоди – на поверхні.
Ну а якщо вищезгадані способи з якоїсь причини вам не до смаку, вчиніть ще простіше. В будь-якому магазині домашнього начиння для кухні придбайте часникодавку. Ви здивуєтесь, та зазвичай вона має отвір для ягоди на одній стороні і спеціальний штир з іншої. Саме в цей отвір треба класти ягоду і стискати часникодавку. Кісточка вийде просто, не пошкодивши вишню чи черешню.
Загалом, ви можете піти ще далі й купити прилад для видалення кісточок з вишні та оливок Cherry Olive Pitter, створений для того, аби вилущувати кісточки з вишень. В різних інтернет-магазинах він коштує від півтори до трьох сотень гривень.
Раніше Інформатор писав про те як українців здивувала гібридна полуниця з Закарпаття. Ягода дуже витягнутої форми. Нагадує вона, скоріше, моркву, про що чимало людей одразу написало в коментарях.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.