Рецепти супів для осіннього настрою

Читать на русском

Рецепти супів від Євгена Клопотенка

Читать на русском
Рецепти супів для осіннього настрою

Рецепти супів від Євгена Клопотенка

З настанням холодів і справжньої осені хочеться зігріватися чимось смачним. Гарячі супи ідеально впораються з цим завданням.

Інформатор зібрав 3 рецепти супів від Євгена Клопотенка.

Бограч

Інгредієнти:

  • 50 грамів сала;
  • 800 грамів яловичини (лопатка або задня частина);
  • 500 грамів картоплі;
  • 2 томати;
  • 2 солодких перці;
  • 1-2 цибулі;
  • 10 грамів перцю чилі;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування: сало порізати кубиками, а потім підсмажити в жаровні. Далі нарізати яловичину довільними шматками, додати до сала й обсмажити. М'ясо має обсмажитися до рум'яної скоринки, лише після цього додати картоплю, порізану великими шматками.

Томати помити й нарізати великим кубиком. Також нарізати солодкий перець великим кубиком, цибулину розрізати на 4 частини, а перець чилі нарізати слайсами. Овочі перекласти до м'яса й сала.

Додати до м'яса й овочів спеції: паприку, копчену паприку й сіль за смаком. Залити бограч водою так, щоби вона покрила всі інгредієнти, і готувати на середньому вогні до готовності всіх інгредієнтів.

Рецепти супів для осіннього настрою 1

Крем-суп з баклажанів

Інгредієнти:

  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 морква;
  • 2 середніх баклажани;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. оливкової олії (+ для смаження овочів);
  • 0,8-1 л води;
  • 100 мл вершків 15-20%;
  • 2 горошини запашного перцю;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування: цибулину і моркву очистити, нарізати кубиками і підсмажити в сотейнику на невеликій кількості оливкової олії. Додати роздавлені зубчики часнику. Через одну хвилину додати воду, горошини запашного перцю і лавровий лист. Варити бульйон до готовності моркви.

Баклажани помити, розрізати уздовж і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Посолити за смаком і скропити оливковою олією. Запікати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів, а потім ложкою вибрати м'якоть і перекласти її в бульйон. З нього забрати запашний перець і лавровий лист. Інгредієнти ретельно збити блендером. Додати вершки, сіль і перець за смаком.

Рецепти супів для осіннього настрою 2

Французький цибульний суп

Інгредієнти:

  • 4 великих цибулі;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • 1 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1,5 л води;
  • 4 скибочки хліба;
  • 100 грам тертого сиру;
  • 2-3 лаврових листки;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування: цибулю очистити і порізати півкільцями. Посмажити її на сковороді з соняшниковою олією та вершковим маслом. Посолити цибулю за смаком. Коли цибуля стане трохи м'якою, всипати борошно і біле сухе вино. Перемішати і випаровувати вино 2-3 хвилини. Потім влити воду, посолити і додати 2-3 лаврових листки.

Підсмажити кілька грінок на сухій сковороді. Перелити суп в місткість, яку можна поставити в духовку, зверху викласти грінки і посипати тертим сиром. Помістити в духовку на 5-8 хвилин при температурі 180 градусів.

Рецепти супів для осіннього настрою 3

Нагадаємо, що покласти в ланч-бокс: нескладні рецепти обідів, які можна брати з собою.

Також Інформатор писав, як приготувати лаваш вдома: прості рецепти.

Крім того, як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 рецептів на будь-який смак.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.