Як приготувати смачний узвар на Різдво

Узвар корисніший за звичайний компот

Як приготувати смачний узвар на Різдво

На Різдво на стіл заведено ставити традиційні страви. Одна з них - узвар, святковий напій із сухофруктів. Від компоту узвар відрізняється способом приготування. 

Інформатор розповідає, як приготувати смачний різдвяний узвар.

Традиційний узвар із сухофруктів

Інгредієнти:

  • Сушені яблука – 100 г;
  • Сушені груші – 100 г;
  • Чорнослив – 100 г;
  • Родзинки – 50 г;
  • Мед – 3-4 столові ложки;
  • Вода – 5 л.

Приготування:

  1. Сухофрукти помити і додати води.
  2. Додати в каструлю із сухофруктами мед.
  3. Накрити кришкою та варити на середньому вогні протягом години.
  4. Готовий узвар настояти протягом 3-4 годин, потім охолодити та подати на стіл.

Узвар із яблук та меду

Інгредієнти:

  • Сушені яблука – 200 г;
  • Мед – 4 ст. л.;
  • Вода – 1,5 л.

Приготування:

  1. Яблука помити і покласти до каструлі;
  2. Закип'ятити воду та залити яблука окропом;
  3. Настояти узвар протягом 3-4 годин;
  4. Процідити напій;
  5. Додати  мед і перемішувати до розчинення.

 

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube