Як приготувати оселедець під шубою: простий рецепт популярного салату

Який Новий рік без оселедця під шубою...

Як приготувати оселедець під шубою: простий рецепт популярного салату

До найгучнішого свята року залишилося трохи менше місяця. Знаючи, як багато хто з вас любить все відкладати на останній момент, пропонуємо подбати про деякі моменти заздалегідь, щоб не впасти в паніку у 30-х числах. Зокрема, продумати, які страви стоятимуть на святковому столі.

Новий рік без оселедця під шубою – не Новий рік. Цей салат входить до трійки найпопулярніших страв на святковому столі, тому пропонуємо не порушувати традиції та «забабахати» його знову. На випадок, якщо ви десь втратили нотатку зі списком інгредієнтів, Інформатор знайшов вам простий рецепт. Зберігайте, скріншотьте, пересилайте близьким.

Оселедець під шубою

Що потрібно: 

  • оселедець (слабосолений) - 400 грамів;
  • буряк – 400 грамів (приблизно невеликі 4 штучки);
  • морква – 250 грамів (2 великі);
  • картопля – 150 грамів (1 велика);
  • яйце – 3 штуки;
  • цибуля – 1 штука;
  • майонез - 350 грам.

Спосіб приготування: 

  1. Зварити неочищений буряк (близько 1,5 години), моркву з картоплею (близько 20 хвилин) і яйця (10 хвилин);
  2. Цибулю ріжемо дрібним кубиком і злегка обсмажуємо на середньому вогні. Краще смажити його на олії від оселедця. Потім частину цієї олії відливаємо в окрему миску, а решту викидаємо.
  3. Прибираємо всі кісточки з оселедця і ріжемо його на дрібні кубики.
  4. Натираємо картоплю, моркву, яйця та буряк на крупній терці.
  5. Вибираємо посуд. Якщо є роз'ємна форма (20-23 см), то беремо її, якщо ні – підійде чаша із високими стінками. Кожен шар салату потрібно буде змащувати тим маслом від оселедця, який ми залишили, тому краще запастися пензликом, щоб все було рівномірно.
  6. Викладаємо шари у такому порядку:
  • картопля;
  • шар майонезу;
  • оселедець та обсмажену цибулю;
  • шар майонезу;
  • морква;
  • шар майонезу;
  • яйця;
  • шар майонезу;
  • буряк;
  • шар майонезу. 

На останній шар буряка краще взяти трохи більше майонезу, ніж інші. Потім накриваємо нашу башту харчової плівкою і даємо салату постояти пару годин у холодильнику. Ось і все 🙂

 

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube