«Китай та Європа мають виконувати свої міжнародні зобов’язання та спільно протидіяти однобічним проявам цькування»
Бути диваком – це значить мати сміливість залишатися собою, коли весь світ підштовхує до того, щоб стати "як усі". Це про внутрішню свободу і здатність йти за покликом серця, навіть якщо шлях незвичний, адже саме диваки творять історію – не тому, що йдуть проти світу, а тому, що йдуть за собою.
Це станеться в підтримку включення борщу до культурної спадщини ЮНЕСКО
Міністерство культури і інформаційної політики 18 грудня проведе онлайн-презентацію приготування борщу і закликає українців викладати свої рецепти цієї страви в соцмережах.
Про це повідомляється на Урядовому порталі,передає Інформатор .
"18 грудня Міністерство культури і інформаційної політики України разом з Інститутом культури України проведуть онлайн-презентацію "Культура приготування українського борщу" в рамках кампанії на підтримку включення зазначеного елементу до культурної спадщини ЮНЕСКО", - йдеться у повідомленні.
Йдеться про захист важливої культурної складової і частини історії.
"Визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО поставить крапку у спеціально створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепта страви. Адже всі ми знаємо правду: борщ - українська", - заявив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.
У різні часи борщ варили за різними рецептами з використанням широкого набору продуктів. Тепер 25 учасників з кожної області зберуться разом на спільному майданчику галереї мистецтв «Лавра», де кожен приготує борщ за неповторними рецептам. Всі кухарі - носії давніх регіональних і сімейних традицій приготування цієї страви, які будуть ділитися своїми секретами і шукати формулу справжнісінького борщу.
Процес приготування відбуватиметься одночасно по окремим робочими місцями з дотриманням карантинних норм.
У відомстві закликають українців приєднатися до борщ-марафону у соціальних мережах, який триватиме до 18 грудня, і викладати рецепти, фотографії або "сторіз" з борщем, який готували власноруч вдома або їли в інших місцях.
Нагадаємо, до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України за рекомендацією експертної ради при МКІП увійде культура приготування українського борщу .