В Україні після весняного локдауну 14% ресторанів так і не відкрилися

Читать на русском

На 25% впали обороти ресторанів за вихідні

Читать на русском
В Україні після весняного локдауну 14% ресторанів так і не відкрилися

На 25% впали обороти ресторанів за вихідні

В Україні після весняного локдауну 14 % закладів громадського харчування так і не відкрилися. За весь рік із початку епідемії галузь громадського харчування втратила майже 40 % працюючих закладів.

Про це свідчать дані платформи OpenDataBot, — передає Інформатор.

У 20 числах березня в Києві, Львові, Одесі ввели локдаун, який закінчився в кінці квітня. В умовах обмежень «червоної» зони ресторани могли працювати тільки на винос. У деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже в кінці квітня спостерігалося незначне зростання.

В Україні після весняного локдауну 14% ресторанів так і не відкрилися 1

На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період галузі громадського харчування відновитися не вдалося — відкрилося тільки + 2 % ресторанів. Оборот також збільшився лише на 2 % в порівнянні з показниками локдауну.

В Україні після весняного локдауну 14% ресторанів так і не відкрилися 2

Нагадаємо, в Угорщині люди з «імунною картою» зможуть вести звичайний спосіб життя і відвідувати закриті спа й ресторани. Крім того, у Києві закрили сім закладів за порушення карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоби не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.