Улюблений картопляний пиріг короля Фердинанда IV: рецепт

Італійська кухня – це не лише піца та макарони!

Улюблений картопляний пиріг короля Фердинанда IV: рецепт

Сьогодні Інформатор розповість вам рецепт улюбленого пирога короля Фердинанда IV, який під силу будь-кому.

Пиріг, який називається Gâteau di patate (Гатó ди патате), з'явився в Неаполі в 1768 році, в день весілля короля Обох Сицилій Фердинанда VI Бурбонського та Марії Кароліни Габсбурзької – наречена запросила на обслуговування урочистостей кращих французьких кухарів, тому у пирога .

Король полюбив цей пиріг, а за ним і вся Італія. Неапольці змінили рецепт, додавши в нього свої інгредієнти, і зараз цей пиріг став їх народним надбанням, і його часто готують для недільних обідів та у свята.

Інгредієнти

  • Форма для торта;
  • Картопля – 1 кг;
  • Салями – 100 гр;
  • Шинка – 100 гр;
  • Моцарелла (або сулугуні) – 200 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Тертий пармезан або грана падано (можна замінити на інший твердий сир) – 3 ст. ложки;
  • Вершкове масло – для змащування форми;
  • Панірувальні сухарі, сіль та чорний перець.

 

Гато

Приготування

Картоплю відварити у шкірці, остудити. Поки картопля охолоджується, слід нарізати салямі, шинку та сир кубиками, а форму для торта змастити вершковим маслом та обсипати панірувальними сухарями.

Коли картопля стане теплою, очистити її від шкірки і натерти на середній тертці.

Перемішати картоплю з яйцями, а потім – з нарізаними кубиками шинки, ковбаси та моцарели до однорідного стану, посолити та поперчити.

Викласти отриману суміш у форму для торта, посипати тертим пармезаном (або замінником) і шматочками вершкового масла.

Випікати в духовці 30 хвилин за температури 180 градусів.

Перед подачею на стіл трохи охолодити. Гато смачно і в холодному вигляді.

 

Гато

Смачного!

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube