У масках і відвідувачі, і персонал. Як повинні працювати кафе і ресторани в карантин

Читать на русском

Степанов пояснив правила в зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією

Читать на русском

Степанов пояснив правила в зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією

В Україні збільшується кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Уряд вводить додаткові заходи безпеки, які стосуються всіх сфер в житті - в тому числі громадського харчування. Крім того, в ресторанах і кафе через похолодання поступово закриваються літні майданчики.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов роз'яснив, як повинні працювати заклади громадського харчування в умовах карантину, передає Інформатор.

Він на своєму прикладі пояснив, як потрібно поводитися відвідувачам ресторану:

"Я Вам розповім на своєму прикладі, як я відвідую такі заклади харчування іноді в неділю зі своєю сім'єю. Ми заходимо в ресторан обов'язково в масці, коли приходимо до столика, то сідаючи - знімаємо маски ".

За столом повинні знаходитися не більше чотирьох дорослих. Якщо в компанії є дитина до 14 років - вона теж може сидіти за столом п'ятою. При цьому, якимось чином потрібно забезпечити дистанцію 1,5 метра між відпочивальниками.

Що стосується правил роботи для персоналу, то вони залишаються незмінними - антисептики на вході та, бажано, на кожному окремому столику.

Всі співробітники повинні бути в масках, які щільно закривають ніс і рот. Це стосується не тільки офіціантів, а й персоналу на кухні.

Детальніше про те, що ще вчора вирішили на засіданні Кабміну, читайте тут.Про те, що робити, якщо у вас симптоми коронавірусу, читайте за посиланням.

Фото: Posta-Magazine

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.