RU
Головна
Наука
13:42, 14 Жовтня
Информатор UA

Интро

Вчені Фінського національного центру технічних досліджень презентували кави з пробірки. Таке "вирощування" порятунок для майбутнього, адже вирубка лісів для кавових плантацій прискорює глобальне потепління. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на ТСН. "Взявши листя арабіки, вчені виростили окремі кавові клітини в лабораторії, помістили їх у біореактор і таким чином отримали білувату масу, яку потім обсмажили до звичного темно-коричневого кольору. Її залили окропом і заявили: смак майже не відрізняється від натуральної кави", йдеться в сюжеті. Вчені продовжуватимуть удосконалювати смак ще чотири роки, адже раніше таку інновацію не схвалять світові регулятори, які здійснюють нагляд за контролем харчових продуктів. Але, за словами розробників, це порятунок для майбутнього, адже вирубка лісів для кавових плантацій прискорює глобальне потепління. Нагадаємо, світові ціни на каву ростуть на тлі неврожаю в Бразилії. Бразилія є найбільшим постачальником кави, і на території країни зараз спостерігається найсильніша за останні 100 років посуха. Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

У Фінляндії вчені презентували каву з пробірки

Читать на русском
У Фінляндії вчені презентували каву з пробірки

Вчені продовжуватимуть удосконалювати смак ще чотири роки

Вчені Фінського національного центру технічних досліджень презентували кави з пробірки. Таке "вирощування" — порятунок для майбутнього, адже вирубка лісів для кавових плантацій прискорює глобальне потепління.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на ТСН.

"Взявши листя арабіки, вчені виростили окремі кавові клітини в лабораторії, помістили їх у біореактор і таким чином отримали білувату масу, яку потім обсмажили до звичного темно-коричневого кольору. Її залили окропом і заявили: смак майже не відрізняється від натуральної кави", — йдеться в сюжеті.

Вчені продовжуватимуть удосконалювати смак ще чотири роки, адже раніше таку інновацію не схвалять світові регулятори, які здійснюють нагляд за контролем харчових продуктів. Але, за словами розробників, це порятунок для майбутнього, адже вирубка лісів для кавових плантацій прискорює глобальне потепління.

Нагадаємо, світові ціни на каву ростуть на тлі неврожаю в Бразилії. Бразилія є найбільшим постачальником кави, і на території країни зараз спостерігається найсильніша за останні 100 років посуха.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ФОТОРЕПОРТАЖІ

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.