Слава героям-волонтерам! Ресторатори та виробники їжі винаходять нові технології, щоб нагодувати людей в екстремальних умовах

Читать на русском

Продовжуємо розповідати про компанії, що наближають Україну до перемоги

Читать на русском
Слава героям-волонтерам! Ресторатори та виробники їжі винаходять нові технології, щоб нагодувати людей в екстремальних умовах

Продовжуємо розповідати про компанії, що наближають Україну до перемоги

В Україні кожен робить все можливе, щоб захистити нашу свободу. ЗСУ б'ється зі зброєю в руках. Тероборона готова відстоювати свої міста. А мирні жителі та бізнес поєднують зусилля для забезпечення захисників усім необхідним, допомоги біженцям, організації роботи бомбосховищ. І робить багато іншого.

Rock&Roll, One Gogi

Компанія доставки суші та піци Rock&Roll розробила продуктовий пайок спеціального призначення. На базі власних потужностей та партнерського закладу грузинської кухні One Gogi запустила його стабільне виробництво. Оскільки постраждалі регіони та бомбосховища потребують їжі щодня, Rock&Roll готує їжу за спеціальною технологією з продовженим терміном придатності до 7 днів.

Метод приготування та пакування дозволяє її возити великими партіями між регіонами автотранспортом та видавати порційно за потребою. Також спецпайок включає хімічну грілку власної розробки, яка при додаванні холодної води починає виділяти тепло без розведення вогню, наприклад у бомбосховищі або підвалі. Така технологія використовується у збройних силах США.

Підприємці розпочали виробництво за власні кошти та благодійні внески. Вони виробляють 1000 порцій щодня та відвозять їх своїм транспортом у Харківську та Запорізьку області, Маріуполь, прифронтові регіони Донецької області, задовольняючи запити волонтерських центрів. Забезпечити харчуванням українських біженців дозволив фонд “World Central Kitchen”. Він системно надає підтримку людям у зонах воєнних конфліктів у всьому світі. Для переселенців, які дісталися Дніпра та Кам'янського, зараз працюють щоденні стаціонарні пункти харчування в арт-кафе «Невідомий Петровський». (Дніпро, вул. Січ. Набережна, 15А, з 12:00 до 16:00) та у ресторані ONE GOGI (Кам'янське, пр. Т.Шевченка, 4, з 12:00 до 17:00). З початку війни вже виготовили 19 715 порцій спецпайків та близько 50 000 обідів.

 

Puri Chveni

Мережа грузинських ресторанів Puri Chveni щодня готує 500 порцій у лікарні Дніпра для поранених та медпрацівників, для Тероборони та біженців. Puri Chveni Кривий Ріг щодня готує близько 240 порцій для ЗСУ та тероборони. Puri Chveni Запоріжжя, встигнувши попрацювати у мирний час лише місяць, разом із ресторанами Тирло та Bellini щодня готують 120 порцій для військових. Puri Chveni у Харкові постраждав від обстрілів, але він скоро частково відкриється, щоб годувати Тероборону та ЗСУ. Працюватиме невелика команда, яка залишилася у Харкові. Наразі ресторатори шукають волонтерські фонди для постачання продуктів.

У березні в Дніпрі мав відкритися на проспекті Д. Яворницького, 5 новий ресторан Flip neo bistro з шеф-кухарем Леонідом Малюга, якого багато хто знає за проєктом «Мастер Шеф». Але замість відкриття команда ресторану стала волонтерами та щодня готує майже 700 порцій для ЗСУ, лікарень та шпиталю.

Багато кухарів, офіціантів, дітей співробітників мережі ресторанів пішли захищати Україну на фронт. Постійні гості іноді приходять та допомагають персоналу готувати. Тут будуть вдячні за допомогу продуктами та упаковкою.

OKWINE

Мережа виномаркетів OKWINE працює у 10 містах України. З 24 лютого мережа надала допомогу Україні на 10 мільйонів гривень та не зупиняється на цьому. Незважаючи на зруйновані маркети у Харкові та Києві та заборону продажу алкоголю, вся команда перебуває в Україні та з першого дня війни сконцентрована на гуманітарних ініціативах для забезпечення цілісності України. Майже всі продукти, що були в наявності в маркетах (вода, м'ясо, сири, консервація, випічка, солодощі, сигарети) віддали на допомогу ЗСУ, найближчим до маркетів захисникам Тероборони, дітям у притулках, стареньким, лікарням (Охматдит та інші). Організували дві кухні, де готують їжу для військових частин, а логістика мережі працює на доставку гуманітарної допомоги та взаємодіє із ЗСУ для перевезення технічних приладів. За допомогою виробників компанія імпортер-дистриб'ютор Wine Hunters привозить палети води і розвозить у місця, де вони неймовірно потрібні.

Слава героям-волонтерам! Ресторатори та виробники їжі винаходять нові технології, щоб нагодувати людей в екстремальних умовах 1

Слава героям-волонтерам! Ресторатори та виробники їжі винаходять нові технології, щоб нагодувати людей в екстремальних умовах 2

Dry Craft Food

Компанія Dry Craft Food з 27 лютого до 4 березня безоплатно передала 50 кг сушеного м'яса для переселенців та Тероборони. Наразі компанія через волонтерський центр реалізує за собівартістю по 50 кг сушеного м'яса на тиждень. Потім волонтери розподіляють його на блок-пости Тероборони, батальйон “Дніпро-1”, Авдіївку для ЗСУ тощо. З 28 березня від кожного продажу через інтернет, компанія перераховує 10% суми на допомогу армії.

Якщо ваше підприємство розгорнуло волонтерську програму, розкажіть про це Інформатору. Ми напишемо статтю про вашу роботу та розмістимо її на всеукраїнському сайті «Інформатор Україна», у Телеграм-каналі «Україна Зараз» та на інших ресурсах Інформатора.

Якщо ви бажаєте приєднатися до проєкту, пишіть: dnepr@informator.ua або press@informator.ua

Слава Україні! Разом переможемо!

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.