Сезонні рецепти: п'ять незвичайних страв з кабачків
З кабачків можна готувати не тільки оладки
З кабачків можна готувати не тільки оладки
Кабачки - універсальний продукт. Вони не багато коштують в сезон, а приготувати з них можна практично що завгодно.
Якщо ви ставите питанням, що можна приготувати з кабачків - читайте наш матеріал. Інформатор обрав п'ять нестандартних рецептів для тих, кому набридли просто смажені овочі або оладки.
Фритата
Інгредієнти:
- середній кабачок - 1 шт .;
- болгарський перець - 1 шт .;
- цибулина - 1 шт;
- 1 пучок зелені;
- оливкова олія - 1 ст.л .;
- сіль і чорний мелений перець - за смаком;
- 4 яйця;
- ½ склянки молока.
Приготування:
- Кабачок очистити від шкірки і нарізати соломкою. Так само нарізати перець. Цибулю порізати кубиками
- Обсмажити цибулю на оливковій олії, додати до нього кабачки. Смажити під кришкою 2-3 хвилини.
- Збийте яйця, зелень і молоком. Залийте кабачки цією сумішшю.
- Смажити на повільному вогні до готовності або запекти в духовці.
Фаршировані кабачки
Інгредієнти:
- курячі грудки (зі шкірою) - 2 шт.
- кабачки - 2 шт.
- печінка куряча - 500 г
- білки яєчні - 4 шт.
- вершки жирністю 10% - 150 мл
- кукурудза консервована - 100 г
- кріп - 1 пучок
- сметана - 300 г
- цибуля ріпчаста - 1 цибулина
- петрушка - 2-3 гілочки
- масло рослинне - для обсмажування
- сіль
Приготування:
- Вимити курячі грудки і печінку, пропустити через м'ясорубку або блендер . Додати збиті білки і вершки, знову перемолоти. Посолити і поперчити фарш.
- Подрібнити кріп, додати його до фаршу, додати туди ж кукурудзу.
- Вимити кабачки, відрізати верхівки з одного боку. Акуратно вийняти серцевину
- Заповнити кабачки фаршем. Закріпити зрізані верхівки назад зубочистками.
- Обсмажити кабачки з усіх боків до рум'яної скоринки в глибокій сковороді.
- Викласти обсмажені кабачки в каструлю. Залити соусом зі сметани, нарізаного зеленого лука і петрушки. Тушкувати під кришкою на середньому вогні 35-40 хв. Час від часу перевертати кабачки.
Кабачкова запіканка з бринзою і зеленню
Інгредієнти:
- невеликі кабачки - 3 шт;
- вершкове масло - 50 г;
- борошно - 2 ст.л .;
- молоко - 1 стакан;
- 2 яйця;
- сіль і чорний мелений перець - за смаком;
- 1 пучок петрушки;
- 1 пучок базиліка;
- бринза - 200 г;
- твердий сир - 100г;
- соняшникова олія для змащування.
Приготування:
- Кабачки помийте і зніміть шкірку, наріжте тонкими кружечками.
- Варіть кабачки протягом 3-5 хвилин.
- Обсмажте борошно на вершковому маслі. Вливайте молоко і яйця, збиті вінчком. Помішуйте, щоб в соусі не було грудочок.
- Викладіть кабачки в форму для запікання, змащену маслом.
- Розітріть подрібнену зелень з бринзою, викладіть суміш на кабачки і залийте соусом.
- Випікайте 20-25 хвилин за температури 200 градусів.
Хрусткі кабачкові палички в паніровці
Інгредієнти:
- 400 г кабачків
- 50 г борошна
- 20 г крохмалю
- сіль
- мелений чорний перець
- 1 яйце
- 100-120 г панірувальних сухарів
- 30 г твердого дрібно натертого сиру
- щіпка сухого чебрецю
Для соусу:
- 2-3 гілочки кінзи
- 2 зубчики часнику
- 200 г натурального йогурту
- 1-2 ст. л. оливкового масла
Приготування:
- Наріжте кабачки вздовж, шматочками по 6-8 см завдовжки. Кожну частину наріжте часточками, як для картоплі фрі. Просушіть паперовим рушником.
- Ретельно обваляйте кабачкові часточки в борошні, крохмалі, солі і перці.
- Збийте яйце. Змішайте в окремій ємності панірувальні сухарі, натертий сир і чебрець.
- Умочіть скибочки кабачка спочатку в яйце, потім в сухарі, потім викладайте в форму або на решітку на відстані один від одного.
- Запікати в духовці 15-20 хвилин за 200 градусів.
Подавайте з соусом.
Холодний кабачковий суп Гаспачо за рецептом Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- кабачок великий - 1 шт;
- огірки - 2-3 шт.
- м'ята
- часник
- оливкова олія
- сіль
Приготування:
- Огірки і кабачки нарізати великими шматочками в пропорції 1: 1.
- Почистити часник, порвати м'яту. Все скласти до блендеру.
- Додати оливкову олію (2-3 ложки) і сіль за смаком.
- Перебити все до консистенції супу-пюре.
- Подавати з листочками м'яти, холодним.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.