Сезонні рецепти: п'ять незвичайних страв з кабачків

З кабачків можна готувати не тільки оладки

Сезонні рецепти: п'ять незвичайних страв з кабачків

Кабачки - універсальний продукт. Вони не багато коштують в сезон, а приготувати з них можна практично що завгодно. 

Якщо ви ставите питанням, що можна приготувати з кабачків - читайте наш матеріал. Інформатор обрав п'ять нестандартних рецептів для тих, кому набридли просто смажені овочі або оладки. 

Фритата 

Фритатта

Інгредієнти:

  • середній кабачок - 1 шт .;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт;
  • 1 пучок зелені;
  • оливкова олія - 1 ст.л .;
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком;
  • 4 яйця;
  • ½ склянки молока.

Приготування: 

  1. Кабачок очистити від шкірки і нарізати соломкою. Так само нарізати перець. Цибулю порізати кубиками 
  2. Обсмажити цибулю на оливковій олії, додати до нього кабачки. Смажити під кришкою 2-3 хвилини. 
  3. Збийте яйця, зелень і молоком. Залийте кабачки цією сумішшю. 
  4. Смажити на повільному вогні до готовності або запекти в духовці. 

Фаршировані кабачки 

 

Кабачки с фаршем

Інгредієнти: 

  • курячі грудки (зі шкірою) - 2 шт.
  • кабачки - 2 шт.
  • печінка куряча - 500 г
  • білки яєчні - 4 шт.
  • вершки жирністю 10% - 150 мл
  • кукурудза консервована - 100 г
  • кріп - 1 пучок
  • сметана - 300 г
  • цибуля ріпчаста - 1 цибулина
  • петрушка - 2-3 гілочки
  • масло рослинне - для обсмажування
  • сіль

Приготування: 

  1. Вимити курячі грудки і печінку, пропустити через м'ясорубку або блендер . Додати збиті білки і вершки, знову перемолоти. Посолити і поперчити фарш. 
  2. Подрібнити кріп, додати його до фаршу, додати туди ж кукурудзу. 
  3. Вимити кабачки, відрізати верхівки з одного боку. Акуратно вийняти серцевину 
  4. Заповнити кабачки фаршем. Закріпити зрізані верхівки назад зубочистками. 
  5. Обсмажити кабачки з усіх боків до рум'яної скоринки в глибокій сковороді.
  6. Викласти обсмажені кабачки в каструлю. Залити соусом зі сметани, нарізаного зеленого лука і петрушки. Тушкувати під кришкою на середньому вогні 35-40 хв. Час від часу перевертати кабачки.

Кабачкова запіканка з бринзою і зеленню

 

Запеканка из кабачков 

Інгредієнти:

  • невеликі кабачки - 3 шт;
  • вершкове масло - 50 г;
  • борошно - 2 ст.л .;
  • молоко - 1 стакан;
  • 2 яйця;
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок базиліка;
  • бринза - 200 г;
  • твердий сир - 100г;
  • соняшникова олія для змащування.

Приготування: 

  1. Кабачки помийте і зніміть шкірку, наріжте тонкими кружечками. 
  2. Варіть кабачки протягом 3-5 хвилин. 
  3. Обсмажте борошно на вершковому маслі. Вливайте молоко і яйця, збиті вінчком. Помішуйте, щоб в соусі не було грудочок. 
  4. Викладіть кабачки в форму для запікання, змащену маслом. 
  5. Розітріть подрібнену зелень з бринзою, викладіть суміш на кабачки і залийте соусом. 
  6. Випікайте 20-25 хвилин за температури 200 градусів. 

Хрусткі кабачкові палички в паніровці 

 

Кабачки в панировке

Інгредієнти: 

  • 400 г кабачків
  • 50 г борошна
  • 20 г крохмалю
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • 1 яйце
  • 100-120 г панірувальних сухарів
  • 30 г твердого дрібно натертого сиру
  • щіпка сухого чебрецю

Для соусу:

  • 2-3 гілочки кінзи
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г натурального йогурту
  • 1-2 ст. л. оливкового масла

Приготування: 

  1. Наріжте кабачки вздовж, шматочками по 6-8 см завдовжки. Кожну частину наріжте часточками, як для картоплі фрі. Просушіть паперовим рушником. 
  2. Ретельно обваляйте кабачкові часточки в борошні, крохмалі, солі і перці. 
  3. Збийте яйце. Змішайте в окремій ємності панірувальні сухарі, натертий сир і чебрець. 
  4. Умочіть скибочки кабачка спочатку в яйце, потім в сухарі, потім викладайте в форму або на решітку на відстані один від одного. 
  5. Запікати в духовці 15-20 хвилин за 200 градусів. 

Подавайте з соусом. 

 Холодний кабачковий суп Гаспачо за рецептом Євгена Клопотенка

Гаспачо

Інгредієнти: 

  • кабачок великий - 1 шт; 
  • огірки - 2-3 шт. 
  • м'ята
  • часник
  • оливкова олія
  • сіль

Приготування: 

  1. Огірки і кабачки нарізати великими шматочками в пропорції 1: 1. 
  2. Почистити часник, порвати м'яту. Все скласти до блендеру. 
  3. Додати оливкову олію (2-3 ложки) і сіль за смаком. 
  4. Перебити все до консистенції супу-пюре. 
  5. Подавати з листочками м'яти, холодним. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .

 

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube