Прості та смачні рецепти: як швидко та смачно приготувати піцу в домашніх умовах

Читать на русском

Розповідаємо, як у домашніх умовах приготувати піцу

Читать на русском
Прості та смачні рецепти: як швидко та смачно приготувати піцу в домашніх умовах

Розповідаємо, як у домашніх умовах приготувати піцу

Яка різниця, що відбувається довкола, коли твій шлунок просить їжі. Бажано, якийсь гарячої їжі, щоб нарешті зігрітися і прийти до тями після всього того, що коїться за вікном. І тут вам дуже пощастило: у вас є Інформатор, який знає, що робити.

Пропонуємо трохи побалувати свій животик та приготувати піцу. Все не так складно, як може здатися, на перший погляд, тому хапайте блокноти і записуйте.

ДОМАШНЯ ПІЦА

Що потрібно:

Для тіста: 

  • пшеничне борошно - 200 грамів;
  • вода – 125 мл;
  • сухі дріжджі – 1 чайна ложка;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • олія - ​​1 столова ложка.

Для начинки:

  • варена ковбаса – 200 грамів;
  • твердий сир – 200 грамів;
  • цибуля ріпчаста (середня) - 1 штука;
  • рослинна олія – 1 столова ложка;
  • помідор (середній) – 1 штука;
  • маслини – 10 штук.

Як готувати:

  1. Готуємо тісто. У класичному рецепті тіста для піци використовується оливкова олія, але її можна замінити на будь-яку іншу рафіновану олію. Борошно краще брати найвищого гатунку. Його необхідно просіяти, щоб усунути дрібне сміття, і наситити тісто киснем, щоб воно добре піднялося і було пишним.
  2. У теплу воду (37-40 ° С) додаємо цукор та дріжджі. Перемішуємо ложкою до розчинення цукру. Якщо немає спеціального термометра, її можна визначити наступним способом: потрібно капнути на внутрішній бік зап'ястя краплю води. Якщо відчуття нейтральне – не холодне і не гаряче, значить температура правильна. При занадто низькій температурі дріжджі працюватимуть повільніше, відповідно для приготування потрібно буде більше часу. За підвищеної температури дріжджі загинуть і тісто не підніметься. Додайте 2 ложки борошна, перемішайте та залиште на 10 хвилин.
  3. Якщо на поверхні з'явилася пишна шапочка, то дріжджі активізувалися і можна продовжувати готувати.
  4. Для вимішування тіста беремо глибоку миску, в якій зручно змішуватиме сухі та рідкі інгредієнти. Пересипаємо до неї половину борошна. Додаємо сіль і перемішуємо з борошном, щоб тісто рівномірно просолилося. Робимо посередині борошна заглиблення.
  5. Виливаємо в муку рослинну олію і невеликими порціями розведені у воді дріжджі. Рідку складову обов'язково додавати в суху, а не навпаки. Так тісто вийде найвдалішим. Борошно додайте невеликими порціями.
  6. Коли стане важко вимішувати ложкою, починаємо це робити руками. Ретельно вимішуємо тісто – воно має вийти м'яким та ніжним, але не липнути до рук. Змащуємо дно та стінки миски рослинною олією, щоб тісто не прилипало до посуду. Готове тісто обминаємо руками з олією. Миску накриваємо серветкою або рушником, щоб вона не сохла і добре піднімалася. Залишаємо у теплому місці приблизно на 1-1,5 години.
  7. Поки піднімається тісто, приготуємо начинку. Сир беремо будь-який, який добре плавиться. Ковбасу – ту, яка більше подобається. Цибуля смачніша синя - у неї не такий різкий цибульний аромат і смак солодший.
  8. Ковбасу нарізаємо соломкою – це стандартна нарізка для домашньої піци. Сир натираємо на великій тертці.
  9. Помідор помийте, висушіть, видаліть плодоніжку та наріжте на тонкі часточки. Маслини наріжте кільцями - хвостики краще прибрати, з ними піца виглядатиме не дуже акуратно. Цибулю очищаємо, миємо і нарізаємо півкільцями.
  10. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо цибулю протягом 3 хвилин, постійно помішуючи. Вона не має стати занадто м'якою, а лише трохи припущеною. Повністю остуджуємо
  11. За цей час тісто має збільшитись у кілька разів. З такої кількості тіста можна зробити або одну велику піцу або дві маленькі. Пропонуємо зробити дві піци діаметром близько 20 см кожна. Розминаємо тісто руками у круглий пласт. Краї залишаємо товстішими, щоб утворився бортик.
  12. Начинку розділяємо на 2 піци: рівномірно розподіліть половину сиру, зверху рівномірно розподіліть цибулю.
  13. Наступним шаром викладаємо нарізану ковбасу, зверху – помідор.
  14. Присипаємо все сиром, що залишився, і рівномірно розкладаємо маслини. Випікаємо 15-20 хвилин на середній полиці заздалегідь розігрітої до 200 градусів духовки при режимі "верх-низ". Час приготування залежить від параметрів вашої духовки, тому перевіряйте готовність. У готовій піці тісто підніметься і трохи зарум'яниться. При акуратному натисканні долонею тісто не повинно "гуляти".

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.