Не тільки з'їсти. Три незвичайних способи використати полуницю

Не тільки корисні, а й веселі лайфхаки

Полуниця
Поспішайте! Сезон полуниці скоро закінчиться. Фото: Jenna Hamra/pexels.com та furkanfdemir/pexels.com

Полуниця в Україні подешевшала. На ринках її можна купити за 40 - 60 гривень. Саме час нею наїдатися, почати консервувати, сушити та заморожувати. Але як ще з користю використати цю смачну ягоду? Ось 3 корисних лайфхаків.

Розіграти друзів

З їжею гратися недобре. Це знає кожен. Але якщо совість дозволить, то ось чудова порада, як розіграти гостей на весіллі або дні народженні.

  1. Берете головку часнику. Вичавлюєте з нього сік.
  2. Набираєте сік у шприц.
  3. Вприскуєте сік часнику в ягоди полуниці. Хвостики не відривати.
  4. Це ще не все! Беріть ягоди полуниці за хвостики і занурте в розтоплений чорний шоколад.
  5. Чекайте, коли підсохне. Прикрашаєте чорний шоколад плямами білого. Виглядатиме богемно.
  6. Викладайте шоколадні ягоди на блюдо. Апетитний десерт із сюрпризом готовий.

Не забудьте зняти на смартфон обличчя гостей, коли вони це спробують!

 

Зміцнити волосся

Від дурних жартів до серйозних речей. На думку вчених полуничний екстракт може захистити шкіру від сонця. Може тому пюре зі свіжих ягід використовують у разі обгорання на сонці. Пюре наносять на обпалені ділянки шкіри. Але ми все ж радимо в таких випадках використовувати медичні засоби.

Проте полуничні маски для краси радимо. Від кіл під очима допоможуть дві часточки полуниці. Їх потрібно прикласти до проблемних місць на п'ятнадцять хвилин. Можна розім'яти й нанести на шкіру обличчя.

Але найцікавіший, на наш погляд, рецепт - полунична маска для сухого й ламкого волосся.

  1. Візьміть 8 великих ягід і половинку авокадо.
  2. Подрібніть до однорідної маси та перемішайте.
  3. нанесіть на сухе волосся перед купанням.
  4. Через 20 хвилин змийте маску шампунем.
Також пюре зі свіжих ягід використовують у разі обгорання на сонці.
Також пюре зі свіжих ягід використовують у разі обгорання на сонці.

Зробити оцет

Хочете восени та взимку їсти салати із запахом полуниці? Ось вам найпростіший і найелементарніший рецепт.

Вам знадобиться 300 мл яблучного або білого винного оцту. 1-2 ст. л. цукру і 300 г полуниці.

  1. Промийте полуницю, видаліть хвостики і наріжте шматочками по 1 см. Або як піде. Можна взагалі не різати. Покладіть полуницю в банку.
  2. Трохи підігрійте оцет, залийте ним ягоди і залиште на тиждень. У принципі все, але якщо хочете трохи ускладнити завдання, то...
  3. Не залишайте суміш на тиждень, як сказано вище. Залиште полуницю в оцті на 2-3 години в теплому місці. Потім перекладіть вміст миски в сотейник, додайте цукор, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть на слабкому вогні 10 хв.
  4. Процідіть оцет через дрібне сито, перелийте в банку або пляшку.

Зберігайте як звичайний оцет, у темному місці за оптимальної температури від +5 до +15 градусів.

Полуничний оцет підійде для салатів або м'яса Фото: Nataliya Vaitkevich/pexels.com

Полуничний оцет підійде для салатів або м'яса. Фото: Nataliya Vaitkevich/pexels.com

 

Раніше Інформатор писав про те як українців здивувала гібридна полуниця з Закарпаття. Ягода дуже витягнутої форми. Нагадує вона, скоріше, моркву, про що чимало людей одразу написало в коментарях. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube