«Страждання, які випали на мою долю в останній частині мого життя, я жертвую Господу за мир у світі та братерство між народами»
"Романтизували харасмент, відписка" - я вже чекаю на такі коменти. Ні, ми нічого не романтизуємо, ми просто сексуалізуємо еститику кадра, так можна.
Парламентар працює над меню для ЗСУ та обурений новомодними назвами смаколиків воєнного часу “Байрактар” і “Джонсонюк”
Народний депутат та колишній ресторатор Микола Тищенко, який з тимчасовою слідчою комісією працює над питанням харчування у ЗСУ, розповів “Інформатору” про цей напрямок своєї роботи. За його словами, зараз вони разом з міністром оборони, командою МО та нардепами готують концепцію щодо перевірок харчування.
“Я багато виїжджаю і спілкуюся з хлопцями. 4000-4500 ккал мають отримувати військові, тоді вони будуть працювати та вирішувати завдання. На передовій ситуація не дозволяє відходити від сухпайків, там не можливо кулінарити. В тилу ж звісно є умови, щоб кухарі готували. Військові хочу вживати більше мʼяса, риби, фруктів, якісних овочів. Більше енергетиків: шоколад, згущене молоко, які усі люблять. Щоб виконувати енергозатратні завдання, раціон не має відрізнятися від того, що й у мирні часи”.
У Раді та Міноборони готують нову концепцію щодо перевірок якості харчування у ЗСУ pic.twitter.com/0GyvtPjVaf
— Інформатор (@informatorua) April 2, 2024
Також він розповів про харчування у їдальні Верховної Ради. За словами політика, низьких цін як у довоєнні часи там вже немає.
“Це звичайна столова, домашня їжа, яка коштує своїх грошей. То є міф, що там якісь марципани, як я і сам раніше думав. Там звичайна їжа: голубці, картопля, драники. Українська націленість у харчуванні. Смаколиків, до яких я звик як відомий ресторатор і ведучий передачі “Мастер шеф”, немає. Навіть, іноді це прикро. Адже ж нардепи, які не знають багатьох страв. І запитують мене, а що це?! Бо в них трохи не розвинувся смак. А я 30 років розвивав українцям смаки та демонстрував усе найкраще”, - розповідає Тищенко.
Микола Тищенко розповів, як змінилося меню їдальні у Верховній Раді після початку великої війни pic.twitter.com/66Ea7UNk6P
— Інформатор (@informatorua) April 2, 2024
Ресторатора обурює, що кухарі часто стали називати страви воєнними термінами і таке подібне. Але, за його словами, така тенденція скоро мине.
“Я не думаю, що патріотичні назви типу салат “Байрактар” чи десерт “Джонсонюк”, які під час війни зʼявилися в деяких закладах, мають популярність у ресторанному бізнесі. Це похоть часу. Ну яка може бути страва “Джонсонюк”?! Страва це курчата куріпки, фаршировані креветкою з доданням юзу та білими гребінцями, от страва”, - каже депутат.
Що стосується безпеки страв у їдальні парламенту, за неї відповідають кухарі. Як каже колишній телеведучий, їжа, яку подають депутатам, ретельно перевіряється.
“Росіяни готові всіх нас отруїти, тільки сплять і бачать, щоб ми перестали працювати. Це не секрет, бо без парламенту країни не існує. Та в нашій їдальні нас ніколи не отруять. Бо в нас дуже файні кухарі. Захищають нас депутатів і самі куштують страви”, - впевнений парламентар.
Микола Тищенко впевнений, що російські терористи хочуть потруїти українських парламентарів, але безпека у їдальні ВР на високому рівні pic.twitter.com/IeWEUz5ZU7
— Інформатор (@informatorua) April 2, 2024
Раніше Микола Тищенко в інтерв’ю “Інформатору” обурювався, що його не допускають до перевірки якості харчування в ЗСУ попри те, що він багато років займався їжею. “Знають, що якщо я прийду, буде харчування на найвищому рівні. І треба буде працювати, а не відкати комусь давати”, - запевняв депутат.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.