«За моєю оцінкою, я не думаю, що ми досягнемо тут прориву, доки президент [ред. - Трамп] і президент Путін не будуть взаємодіяти безпосередньо з цього питання.»
Трек «Боляче» — про ті стосунки, які давно мали б залишитися в минулому, але вперто не йдуть із голови. Про людей, які вже ніби відпустили, але ловлять себе на думці, що досі болить. Для тих, хто сміється на зустрічах, але подумки все одно шукає її очі. Хто робить вигляд, що забув, — але пам’ятає.
Бізнесмени зазнають збитків через запровадження карантину
Творці системи автоматизації для кафе, ресторанів і магазинів Poster провели дослідження впливу перші трьох днів тотального карантину в Україні на заклади громадського харчування. Виявилося, щозапроваджений локдаун обрушив їх виручку на 25%.
Про це повідомив Poster,- передає Інформатор .
Для дослідження фахівці Poster проаналізували прибуток 2000 закладів за 8-10 січня 2021 року і 10-12 січня 2020. Незважаючи на дозвіл для ресторанів і кафе працювати на винос і доставку, в порівнянні з минулим роком, їх дохід знизився в середньому в чотири рази. Так, кафе втратили 40%, кальянні - 39%, пекарні - 37%, піцерії - 23%, фастфуд - 14%, кондитерські - 16%, а кав'ярні - 12% від торішніх продажів. Найбільше постраждали ресторани - 58%, і бари - 51%.
При цьому бізнес на доставках виріс на 5%, а на суші-на цілих 25%.
"Якщо згадати «весняний» локдаун, тоді оберти знизилися відразу ж у всіх без винятку типів бізнесу, включаючи доставку. Нерозуміння термінів карантину, відсутність налагоджених процесів доставки, інформаційна паніка в той період обрушили виручку закладів до 26% привели до тимчасового закриття більше 60 % рестораторів ", - резюмує аналітик Poster Володимир Сілівейстр.
Нагадаємо, раніше в Україні діяв карантин вихідного дня, коли кафе, магазинах і ресторанах заборонялося працювати з ночі п'ятниці до ранку понеділка.Щоб обійти правила, в Тернополі бізнесмен переробив ресторан в храм, щоб працювати на вихідних .