Агресія Росії – це не лише прямий напад на Україну, але й загроза основам світового миру. Нездатність Ради Безпеки ООН зупинити імперіалістичні амбіції свого постійного члена підриває її авторитет та легітимність міжнародного права
Луна знаходиться в зростаючій фазі, а значить сприяє новим починанням, дає нам додаткову енергію
“Тихий дощ” — це лірична подорож, де похмурого осіннього вечора ти можеш залишитися наодинці зі своїми думками. Здається, місто дихає ритмом цієї пісні, й навіть на перший погляд байдужі бетонні стіни вбирають у себе цю мелодію. І кожен стає свідком цієї магії й частиною осінньої симфонії — меланхолійної, але водночас сповненої тихої надії на новий світанок.
Бізнесмени зазнають збитків через запровадження карантину
Творці системи автоматизації для кафе, ресторанів і магазинів Poster провели дослідження впливу перші трьох днів тотального карантину в Україні на заклади громадського харчування. Виявилося, щозапроваджений локдаун обрушив їх виручку на 25%.
Про це повідомив Poster,- передає Інформатор .
Для дослідження фахівці Poster проаналізували прибуток 2000 закладів за 8-10 січня 2021 року і 10-12 січня 2020. Незважаючи на дозвіл для ресторанів і кафе працювати на винос і доставку, в порівнянні з минулим роком, їх дохід знизився в середньому в чотири рази. Так, кафе втратили 40%, кальянні - 39%, пекарні - 37%, піцерії - 23%, фастфуд - 14%, кондитерські - 16%, а кав'ярні - 12% від торішніх продажів. Найбільше постраждали ресторани - 58%, і бари - 51%.
При цьому бізнес на доставках виріс на 5%, а на суші-на цілих 25%.
"Якщо згадати «весняний» локдаун, тоді оберти знизилися відразу ж у всіх без винятку типів бізнесу, включаючи доставку. Нерозуміння термінів карантину, відсутність налагоджених процесів доставки, інформаційна паніка в той період обрушили виручку закладів до 26% привели до тимчасового закриття більше 60 % рестораторів ", - резюмує аналітик Poster Володимир Сілівейстр.
Нагадаємо, раніше в Україні діяв карантин вихідного дня, коли кафе, магазинах і ресторанах заборонялося працювати з ночі п'ятниці до ранку понеділка.Щоб обійти правила, в Тернополі бізнесмен переробив ресторан в храм, щоб працювати на вихідних .