Легкі рецепти для тих, хто втомився від святкових страв та майонезних салатів

Почнемо 2022 з легкості

Легкі рецепти для тих, хто втомився від святкових страв та майонезних салатів

Сподіваємось, ви чудово зустріли Новий рік, а тепер прокинулися і думаєте, що б такого з'їсти, щоб не перевантажити шлунок? Він, напевно, невпинно працював уночі, тому на «першосічневий сніданок-обід» краще вибрати щось легке, замість того, щоб доїдати салати зі святкового столу.

Інформатор підготував для вас кілька простих рецептів, що ідеально підходять для 1 січня.

Тости з куркою та яйцем пашот

Легкі рецепти для тих, хто втомився від святкових страв та майонезних салатів 1

Інгредієнти:

  • 2 скибки хліба для тостів,
  • 1 куряче яйце,
  • 1 ст. л оцту,
  • 100 г курячого філе,
  • сік та цедра половини лимона,
  • 1 ст. л оливкової олії,
  • 20 г сиру, найкраще пармезан,
  • 1 гілочка базиліка, сіль та перець за смаком.

Як приготувати:

  1. Куряче філе збризкати лимонним соком і оливковою олією, посолити і поперчити. Запекти у духовці при 180 градусах.
  2. Обсмажуємо хліб на сковорідці чи тостері.
  3. У невеликій каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо ложку оцту і помішуємо так, щоб вийшла вирва — в цю вирву розбиваємо яйце. Варимо його три хвилини.
  4. Збираємо наш тост: викладаємо на хліб курку, тонкі скибочки сиру, цедру та гілочку базиліка. Зверху викладаємо яйце та присипаємо його перцем.

Лаваш із сиром та овочами

Легкі рецепти для тих, хто втомився від святкових страв та майонезних салатів 2

Інгредієнти:

  • 2 квадратні лаваші
  • 250 г твердого сиру
  • 1 томат
  • 1 солодкий перець
  • 1/3 перцю чилі (за бажанням)
  • кріп та петрушка (за смаком)
  • сіль та перець (за смаком)

Як приготувати:

  1. Поки готовите інгредієнти, увімкніть духовку. Нехай розігріється до 180 градусів.
  2. Натріть сир на великій терці. Якщо хочете, додайте зелень і перець чилі.
  3. Натріть на терці помідор та червоний перець, додайте до начинки. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
  4. Начинку загорніть у лаваш так, щоб вийшов рулетик.
  5. Обсмажте рулетики на сковорідці з обох боків по 1 хвилині. Або викладіть рулетики на лист і запікайте 8 хвилин.

Легкий курячий суп з вермішеллю

Легкі рецепти для тих, хто втомився від святкових страв та майонезних салатів 3

Інгредієнти:

  • 300 г курки, краще — стегнову частину
  • 3 горошини чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • 100 г макаронів (тонка вермішель)
  • 1 болгарський перець
  • 200 г томатів чері або звичайних
  • 200 г цукіні або кабачка (за бажанням)
  • сіль та перець за смаком

Як приготувати:

  1. Промити курку, зрізати зайвий жир. Скласти в каструлю та залити 1,5 л води. Додати перець та лавровий лист.
  2. Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння та варити близько 20 хвилин до готовності.
  3. Прибрати з бульйону спеції та курячі стегна. М'ясо відокремити від кістки, подрібнити та відправити назад у бульйон.
  4. Додати тонку вермішель, поставити каструлю на середній вогонь. Додати перець, томати та, якщо захочете, кабачок. Посолити та поперчити, варити 2 хвилини.
  5. Зняти з вогню та додати зелень за бажанням.

Простий омлет у чашці

Легкі рецепти для тих, хто втомився від святкових страв та майонезних салатів 4

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 томати;
  • сир (будь-який твердий), 80 г;
  • часник (в ідеалі сушений, 2 тріски, але можна взяти зубчик свіжого);
  • сушена петрушка або кріп (5 г);
  • оливкова олія (зовсім трохи, 0,5 ст. ложки на 2 порції).

Як приготувати:

  1. Сир та помідори нарізаємо кубиками.
  2. Збиваємо яйця, додаємо туди часник, зелень, сіль, спеції за смаком.
  3. Додаємо в чашки оливкову олію. Розливаємо по них яєчну суміш і додаємо в неї кубики сиру та помідорів.
  4. Ставимо масу в духовку на 20 хвилин або мікрохвильову піч на 10.

Вівсяна каша з грушею

Легкі рецепти для тих, хто втомився від святкових страв та майонезних салатів 5

Інгредієнти:

  • 100-150 г вівсяних пластівців,
  • 300 мл води
  • 300 мл молока
  • 1 кисло-солодка груша
  • 2 щіпки кардамону,
  • 2 ст. л меду або цукру для карамелізації,
  • 30 г волоських горіхів,
  • 20 г вершкового масла,
  • 2 ст. л цукру (для каші).

Як приготувати:

  1. Грушу помити та порізати на часточки.
  2. Розігріти сковорідку та розтопити на ній цукор до золотистого відтінку. Якщо використовуєте мед, просто змішайте його з грушею.
  3. Викласти шматочки груші в цукор або мед і обсмажуйте трохи більше 1 хвилини.
  4. Відварити вівсяну кашу, додати цукор.
  5. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і дайте постояти 1-2 хвилини. Подавайте кашу з грушею та горіхами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube