Головна
Життя
18:05, 28 Січня
Информатор UA

Интро

Інформатор продовжує знайомити вас із рецептами італійської кухні, які можна приготувати в українських реаліях. Сьогодні на порядку денному – курка по-сицилійськи, приготувати яку буде неважко навіть після 8-годинного робочого дня. Інгредієнти курка (вже оброблена) – 1 шт; чорні оливки без кісточок – 50 г; помідори чері – 150 г; каперси * - 30 гр; гострий червоний перець – 2 шт.; червоне чи рожеве столове вино – 300 мл; часник – 2 зубчики; вода – 300 мл; олія, сіль, кріп** – за смаком. *каперси можна замінити огірками-корнішонами; **кріп можна замінити листям м'яти або меліси. Приготування: Вимити і обсушити помідори, розрізати їх на 2 частини. Очистити перці від насіння та дрібно нарізати. Відкласти в бік. Розігріти на сковороді олію, протягом 2 хвилин обсмажити на ньому часник та перець, потім додати курку до пательні. На середньому вогні обсмажити курку з двох сторін до легкої рум'яності, потім додати до неї помідори, оливки та каперси. Ароматизувати страву, що готується, кропом і полити вином, почекати, поки вино випарується майже цілком, та залити курку водою. Накрити курку кришкою і відпочивати 30 хвилин, поки курочка тушкуватиметься на маленькому вогні. Зняти кришку зі сковороди і продовжити тушкувати сицилійку ще 20 хвилин, періодично помішуючи. Перед подачею на стіл курку посолити та прибрати зі сковороди часник. Смачного! PS Зберігати страву можна в холодильнику у герметичному контейнері 3 дні.  

Курка по-сицилійськи: простий рецепт

Читать на русском

Деякі люблять погорячіше: рецепт курочки по-сицилійськи

Читать на русском
Курка по-сицилійськи: простий рецепт

Деякі люблять погорячіше: рецепт курочки по-сицилійськи

Інформатор продовжує знайомити вас із рецептами італійської кухні, які можна приготувати в українських реаліях. Сьогодні на порядку денному – курка по-сицилійськи, приготувати яку буде неважко навіть після 8-годинного робочого дня.

Інгредієнти

  • курка (вже оброблена) – 1 шт;
  • чорні оливки без кісточок – 50 г;
  • помідори чері – 150 г;
  • каперси * - 30 гр;
  • гострий червоний перець – 2 шт.;
  • червоне чи рожеве столове вино – 300 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • вода – 300 мл;
  • олія, сіль, кріп** – за смаком.

*каперси можна замінити огірками-корнішонами;

**кріп можна замінити листям м'яти або меліси.

Приготування:

Вимити і обсушити помідори, розрізати їх на 2 частини. Очистити перці від насіння та дрібно нарізати. Відкласти в бік.

Розігріти на сковороді олію, протягом 2 хвилин обсмажити на ньому часник та перець, потім додати курку до пательні.

На середньому вогні обсмажити курку з двох сторін до легкої рум'яності, потім додати до неї помідори, оливки та каперси.

Ароматизувати страву, що готується, кропом і полити вином, почекати, поки вино випарується майже цілком, та залити курку водою.

Накрити курку кришкою і відпочивати 30 хвилин, поки курочка тушкуватиметься на маленькому вогні.

Зняти кришку зі сковороди і продовжити тушкувати сицилійку ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

Перед подачею на стіл курку посолити та прибрати зі сковороди часник.

Смачного!

PS Зберігати страву можна в холодильнику у герметичному контейнері 3 дні.

 

ФОТОРЕПОРТАЖІ

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.