Курка по-сицилійськи: простий рецепт
Деякі люблять погорячіше: рецепт курочки по-сицилійськи
Деякі люблять погорячіше: рецепт курочки по-сицилійськи
Інформатор продовжує знайомити вас із рецептами італійської кухні, які можна приготувати в українських реаліях. Сьогодні на порядку денному – курка по-сицилійськи, приготувати яку буде неважко навіть після 8-годинного робочого дня.
Інгредієнти
- курка (вже оброблена) – 1 шт;
- чорні оливки без кісточок – 50 г;
- помідори чері – 150 г;
- каперси * - 30 гр;
- гострий червоний перець – 2 шт.;
- червоне чи рожеве столове вино – 300 мл;
- часник – 2 зубчики;
- вода – 300 мл;
- олія, сіль, кріп** – за смаком.
*каперси можна замінити огірками-корнішонами;
**кріп можна замінити листям м'яти або меліси.
Приготування:
Вимити і обсушити помідори, розрізати їх на 2 частини. Очистити перці від насіння та дрібно нарізати. Відкласти в бік.
Розігріти на сковороді олію, протягом 2 хвилин обсмажити на ньому часник та перець, потім додати курку до пательні.
На середньому вогні обсмажити курку з двох сторін до легкої рум'яності, потім додати до неї помідори, оливки та каперси.
Ароматизувати страву, що готується, кропом і полити вином, почекати, поки вино випарується майже цілком, та залити курку водою.
Накрити курку кришкою і відпочивати 30 хвилин, поки курочка тушкуватиметься на маленькому вогні.
Зняти кришку зі сковороди і продовжити тушкувати сицилійку ще 20 хвилин, періодично помішуючи.
Перед подачею на стіл курку посолити та прибрати зі сковороди часник.
Смачного!
PS Зберігати страву можна в холодильнику у герметичному контейнері 3 дні.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.