Київська перепічка знову здорожчала: скільки тепер коштує візитівка столиці

Київська перепічка стала першим столичним фастфудом

Київська перепічка
Київська перепічка з'явилася в столиці з 1981 року

Легендарна київська перепічка знову здорожчала. Тепер її ціна — 40 гривень замість 35. За рік з візитівкою Києва це сталось вже вдруге. 

Про це повідомляє "Твоє місто".

Київська перепічка - це гаряча сосиска у дріжджовому тісті, яку обсмажують у фритюрі. Страва стала настільки популярна, що її згадують у деяких сучасних путівниках та туристичних сайтах, як одну з кулінарних візитівок міста

Скуштувати перепічку можна у самому центрі столиці - на вулиці Богдана Хмельницького, Там її почали продавати у 1981 році за 22 копійки. За свою історію "Київська перепічка" жодного разу не закривалась і не змінювала розташування. Асортимент не змінювався, а аби вхопити ласий шматок завжди стояли черги. Єдина нестабільна річ в її історії – ціна. У 2010-х страву довгий час можна було купити за 4,5 гривень. У 2015 році вона подорожчала до 8 грн, а потім щороку ціна підіймалася на 1-3 гривні. У 2021 році вона вже коштувала 25 грн, а на початку 2022-го - 30. Востаннє ціна на перепічку виросла з 30 до 35 грн місяць тому. Тепер же коштує 40 гривень. 

Приблизний рецепт Київської перепічки

В мережі ширяться ймовірні рецепти відомого київського фастфуду. Однак перевірити оригінал з аналогами можна лише спробувавши приготувати цю страву власноруч. 

Інгредієнти:

  • 5 сосисок;
  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 20 г пресованих дріжджів;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 1 склянка води;
  • сіль та соняшникова олія.

Техніка приготування:

  1. Розітріть дріжджі з цукром до однорідної маси, влийте трішки теплої води та залишіть на одну годину в теплому місці.
  2. Коли опара почне покриватися бульбашками, додайте остачу води, борошно та замісіть тісто.
  3. Накрийте опару рушником та поставте в тепле місце. Замішуйте тісто ще 2-3 рази.
  4. Коли тісто збільшиться вдвічі, розкачайте його.
  5. Покладіть на розкачане тісто сосиску.
  6. Смажте на розпеченій пательні, вкритій соняшниковою олією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube