Якщо ви хочете спробувати творчість да Вінчі на смак, Інформатор надав вам таку можливість: зустрічайте улюблений суп «Карабачча» великого Леонардо за його рецептом!
Леонардо був не лише геніальним живописцем, конструктором та винахідником, а й майстерним кулінаром.
Біографи да Вінчі стверджують, що він навіть згадав свій кулінарний талант у резюме, яке відправив Людовіку Марія Сфорца на прізвисько Моро (мавр) – герцогу Барі та Мілану, ренесансному діячеві та роботодавцю Леонардо.
Інгредієнти
- цибуля ріпчаста - 800 г;
- м'ясний бульйон – 800 мл;
- хліб – 2 скибочки;
- часник – 2 зубчики;
- мигдаль - 15-20 горішків;
- цукор – 1 ст. ложка;
- твердий сир типу пекоріно, пармезан, грана падано – 100 г;
- оцет – 1 ст. ложка;
- рослинна олія – 2 ст. ложки;
- сіль та перець – за смаком.
Приготування
Нарізати цибулю тонкими півкільцями (чим тонше, тим краще: вона розвариться і надасть супу правильної кремовості). Нарізати мигдаль. Обсмажити нарізану цибулю у великій сковороді на олії протягом 15 хвилин. Тим часом підігріти бульйон.
До пасерованої цибулі додати мигдаль і часник (який можна буде викинути після того, як суп буде готовий), оцет, цукор та перець.
Залити цю суміш бульйоном і варити близько 30 хвилин. Радимо не виливати весь бульйон відразу, слідкуйте за тим, щоб суп був не рідким, а кремоподібним.
Поки суп вариться, обсмажити хліб на сковороді без олії, нарізати кубиками.
Коли суп приготується, посипати його грінками та сиром.
Смачного!