«Карабачча» – цибульний суп за рецептом Леонардо да Вінчі
Цибульний суп – візитна картка французької кухні, але його вигадав не Людовік XV, а ще в стародавньому Римі
Цибульний суп – візитна картка французької кухні, але його вигадав не Людовік XV, а ще в стародавньому Римі
Якщо ви хочете спробувати творчість да Вінчі на смак, Інформатор надав вам таку можливість: зустрічайте улюблений суп «Карабачча» великого Леонардо за його рецептом!
Леонардо був не лише геніальним живописцем, конструктором та винахідником, а й майстерним кулінаром.
Леонардо був не лише геніальним живописцем, конструктором та винахідником, а й майстерним кулінаром.
Біографи да Вінчі стверджують, що він навіть згадав свій кулінарний талант у резюме, яке відправив Людовіку Марія Сфорца на прізвисько Моро (мавр) – герцогу Барі та Мілану, ренесансному діячеві та роботодавцю Леонардо.
Інгредієнти
- цибуля ріпчаста - 800 г;
- м'ясний бульйон – 800 мл;
- хліб – 2 скибочки;
- часник – 2 зубчики;
- мигдаль - 15-20 горішків;
- цукор – 1 ст. ложка;
- твердий сир типу пекоріно, пармезан, грана падано – 100 г;
- оцет – 1 ст. ложка;
- рослинна олія – 2 ст. ложки;
- сіль та перець – за смаком.
Приготування
Нарізати цибулю тонкими півкільцями (чим тонше, тим краще: вона розвариться і надасть супу правильної кремовості). Нарізати мигдаль. Обсмажити нарізану цибулю у великій сковороді на олії протягом 15 хвилин. Тим часом підігріти бульйон.
До пасерованої цибулі додати мигдаль і часник (який можна буде викинути після того, як суп буде готовий), оцет, цукор та перець.
До пасерованої цибулі додати мигдаль і часник (який можна буде викинути після того, як суп буде готовий), оцет, цукор та перець.
Залити цю суміш бульйоном і варити близько 30 хвилин. Радимо не виливати весь бульйон відразу, слідкуйте за тим, щоб суп був не рідким, а кремоподібним.
Поки суп вариться, обсмажити хліб на сковороді без олії, нарізати кубиками.
Поки суп вариться, обсмажити хліб на сковороді без олії, нарізати кубиками.
Коли суп приготується, посипати його грінками та сиром.
Смачного!
Смачного!