«Карабачча» – цибульний суп за рецептом Леонардо да Вінчі

Читать на русском

Цибульний суп – візитна картка французької кухні, але його вигадав не Людовік XV, а ще в стародавньому Римі

Читать на русском
«Карабачча» – цибульний суп за рецептом Леонардо да Вінчі

Цибульний суп – візитна картка французької кухні, але його вигадав не Людовік XV, а ще в стародавньому Римі

Якщо ви хочете спробувати творчість да Вінчі на смак, Інформатор надав вам таку можливість: зустрічайте улюблений суп «Карабачча» великого Леонардо за його рецептом!

Леонардо був не лише геніальним живописцем, конструктором та винахідником, а й майстерним кулінаром.
 
Лео
Біографи да Вінчі стверджують, що він навіть згадав свій кулінарний талант у резюме, яке відправив Людовіку Марія Сфорца на прізвисько Моро (мавр) – герцогу Барі та Мілану, ренесансному діячеві та роботодавцю Леонардо.

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста - 800 г;
  • м'ясний бульйон – 800 мл;
  • хліб – 2 скибочки;
  • часник – 2 зубчики;
  • мигдаль - 15-20 горішків;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • твердий сир типу пекоріно, пармезан, грана падано – 100 г;
  • оцет – 1 ст. ложка;
  • рослинна олія – 2 ст. ложки;
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування

Нарізати цибулю тонкими півкільцями (чим тонше, тим краще: вона розвариться і надасть супу правильної кремовості). Нарізати мигдаль. Обсмажити нарізану цибулю у великій сковороді на олії протягом 15 хвилин. Тим часом підігріти бульйон.
До пасерованої цибулі додати мигдаль і часник (який можна буде викинути після того, як суп буде готовий), оцет, цукор та перець.
 
1
 
Залити цю суміш бульйоном і варити близько 30 хвилин. Радимо не виливати весь бульйон відразу, слідкуйте за тим, щоб суп був не рідким, а кремоподібним.
Поки суп вариться, обсмажити хліб на сковороді без олії, нарізати кубиками.
 
 
2
 
Коли суп приготується, посипати його грінками та сиром.

Смачного!
 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.