Іноді не треба нічого вигадувати - просто є вона, є моменти і ти в цьому живеш, без зайвих слів. Трек я зробив в незвичному стилі для себе, сподіваюсь, вам сподобається.
Розповідаємо про те, як з'явився цей бренд, хто його засновник та в чому особливість напою
Jack Daniel's – американський бренд віскі, який став популярним у всьому світі. Щороку люди купують понад 6 мільйонів пляшок цього напою.
До появи в штатах «Сухого закону» у Теннессі існувала велика кількість виробників алкоголю. З тих часів залишилося лише 2 бренди - Jack Daniel's та George Dickel. Заводи цих підприємств до 1941 року виробляли звичайний бурбон. Пізніше уряд штату ухвалив рішення, що за рахунок нестандартної методики фільтрації віскі, які виробляються в Теннессі, повинні мати відсилання до свого місця появи. Напої дістали назву Tennessee Sour Mash.
Історія відомої марки Джек Деніелс ще в 1866 році. У той період Джек Деніел придбав землю біля Лінчбурга, де розташовувалося джерело води з унікального джерела. Вона фільтрувалась, проходячи через вапняк. В 1866 Деніел став першим в Америці, хто відкрив особистий завод, призначений для виготовлення віскі. Джек був дуже молодим, його вік становив близько двадцяти років. Цікаво, що він ще в 13 років став господарем віскікурні, а виробництву алкогольних напоїв навчився у лютеранського священика Денна Колла.
У 80-х роках цього ж століття разом із Джеком почав працювати племінник Лем. Саме він переконав свого дядька у тому, що треба випускати віскі у продаж не в барильцях, а у скляних пляшках. Це було стратегічно правильне рішення. Пляшки дозволили легко експортувати напій та заробляти ще більше грошей на виробництві.
1895 року Деніел вирішив, що потрібно розливати віскі саме у пляшки квадратної форми. З того моменту форма тари залишилася незмінною. Стала іншою етикетка – вона була зеленою, але після смерті засновника відтінок змінили на чорний.
Для виробництва напою як головна сировина використовується кукурудза. Але це не єдиний компонент, що наявний у складі напою.
Що ще є в Jack Daniel's:
Попри невелику кількість інгредієнтів, напій має неповторний смак. Є думка, що саме джерельна вода робить віскі особливою. У ній є невелика кількість різних домішок, тому напій виходить м'яким.
Виробництво напоїв можна поділити на кілька основних етапів. Спочатку кукурудзу ретельно промивають, потім подрібнюють. Основний компонент з'єднують з іншими злаковими культурами. Варять суслу і виконують перегонку, потім напій піддається витримці.
Є у технології виробництва Джек Деніелс свої нюанси. Один із них – продукт фільтрується через кленове вугілля. Ця технологія дозволяє якісно усувати домішки, що знаходяться у спиртах із зернових культур. Сам напій зазвичай витримують у нових бочках.
Бренд пропонує різні види віскі, які відрізняються за міцністю та смаковими відтінками. Є оригінальний Jack Daniel's, Old No.7, Tennessee Honey, Unaged Rye та інші. Всі види по-своєму цікаві, тому любителі алкогольних напоїв мають скуштувати різні віскі.
Рекламний матеріал