Довелось просто виганяти: кухарі збунтувалися проти Євгена Клопотенко

Читать на русском

Євген Клопотенко розповів, що відбувається на кухні насправді. Не всі працівники оцінюють його доброту

Читать на русском
Євген Клопотенко
"Мені трапились трудоголіки, з якими нема сил боротися", - каже Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко розповів, що відбувається на кухні насправді. Не всі працівники оцінюють його доброту

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко став гостем авторського шоу гумориста Сергія Середи, під назвою “Хто Ти?”. Євген вже багато років не просто готує, а є й керівником великого колективу власного ресторану. Та завидний холостяк не суворий керівник, який тримає людей на роботі по 12 годин, а навпаки - добряк, який намагається зробити так, щоб підлеглі менше працювали, але більше отримували зарплатню. От тільки самі працівники не всі оцінюють його доброту.

“В мене існує ресторан, йому 4 роки. Я намагаюсь зробити так, щоб люди, які працюють на кухні, їм було легше. Намагаюсь щось покращувати, змінювати. Забороняю працювати по 14 годин. Бо кухарі ж працюють, як? В 9 приходять і до комендантської, а до повномасштабного вторгнення взагалі до першої години ночі. І вони так працюють п'ять днів, два дні вихідний і знов. І виходить, що людині 20, а виглядає на 40. Це важка праця. Я ж хочу змінити і знаю, як. Хочу, щоб вони більше отримували грошей і менше працювали. І запропонував платити, як за 12 годин, але кажу їм, що ви будете працювати 8 годин. Просто 4 години доплачую, щоб не працювали”.

"Хочу, щоб люди працювали менше, а заробляли більше. І знаю, як це зробити".
"Хочу, щоб люди працювали менше, а заробляли більше. І знаю, як це зробити".

Таке правило Клопотенко впроваджував три роки: 

“Ось 8 годин робочих проходить, а вони все одно на кухні. Кажуть, нам нема куди йти і мені доводилось просто виганяти. Це була важка процедура. В минулому році продовжив цю тему. В мене працює 20 кухарів. 10 приходить зранку і працюють до чотирьох, а ще десять готують з чотирьох і до вечора. Вони свіжі, гарні, постійно міняються. Це я так думав… Кажу, вау нарешті, а потім все одно деякі кухарі починають працювати більше, що більше отримувати”. 

Та трудоголіки-кухари не лише цим випадком здивували свого відомого керівника:

“Я вирішив зробити оновлення, змінити обладнання, нові витяжки. Людям приходиться кожен день 80 буханок хліба нарізати і я купив хліборізку електрону. А вони сказали, що вона швидко зламалась, а самі запхали її на склад. Через три роки вияснилось, що вона працює. Повертаю назад, хочу їм же спростити роботу. А вони нею досі не користуються. Так і нарізають вручну. Кілька разів я їм показував, але вже змирився. І сказав, працюйте, як хочете”. 

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписатись на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.