Для фанатів Спаса. Чи можна їсти мед разом із бджолиними стільниками. Раптом віск злипнеться

Правила вибору сотого меду

Мед та дівчина
Стільниковий бджолиний мед - це натуральний продукт

Стільниковий бджолиний мед - це натуральний продукт, який через свій квітковий аромат і незвичайний багатогранний смак просто наповнений літнім настроєм. З давніх часів бджолині стільники вважаються дуже цінним продуктом бджолиного виробництва, але далеко не всі знають, чим корисні бджолині стільники? 

Вживання меду в стільниках 

Цей продукт приносить незаперечну користь організму. Вжити стільники можна як солодкий десерт: розрізати на акуратні квадрати і жувати. У процесі жування разом із медом використовуються унікальні домішки прополісу, пилку, пурги. В результаті в роті залишається віск, що не розчинився.

Часто любителів бджолиного продукту хвилює проблема, як вживати мед у стільниках, чи можна ковтати віск, що залишився. Ніякої шкоди від ковтання не буде, якщо її з'їдати в невеликих кількостях. У шлунку віск не розчиняється, використовує роль сорбенту, сприяє виведенню шлаків із організму. Не рекомендується ковтати воскові стільники дітям - це досить серйозне навантаження на шлунок, особливо якщо проковтнути велику їх кількість.

Бджолиний віск їдять, дбаючи про своє здоров'я. Помірне вживання меду з сотів разом із воском дає позитивний ефект на організм. Але краще неїстівну речовину вживати строго за показаннями. Більшість людей прийнятний звичайний варіант - прожовувати віск, доки є мед, та потім виплюнути.

Як вибрати якісний мед у стільниках

Унікальною перевагою сотого меду можна вважати його справжність. Цей продукт практично неможливо підробити, тому можна не переживати при купівлі солодощі і бути впевненим у його натуральності. Незважаючи на таку приємну особливість, якість меду в осередках може відрізнятися, залежно від погодних умов та догляду за бджолами. Так, в умовах дощової, похмурої, холодної погоди кількість та цінність продукту значно падають - смак стає не такий насичений, аромат не виразний. При дії високих температур мед зацукровається.

Правила вибору сотого меду:

  • Ретельне обстеження сотів. Вони мають бути повні, без порожніх осередків.
  • Перевірка сотів на герметичність. Поверхня якісних сот суха, осередки герметично закупорені.
  • Вивчення продукту на зрілість. Незрілий продукт не такий корисний, містить великий відсоток води, його вживання не дасть очікуваного ефекту.

Склад та користь стільникового меду

Крім самого меду, стільники приблизно на 50% складаються з бджолиного воску, ще 10% займає прополіс - смолиста речовина, якою бджоли запечатують щілини. Також у складі є перга - спресований пилок рослин. Всі ці продукти багаті на вітаміни і мають виражені бактерицидні властивості. Тому стільники часто використовують для профілактики та лікування запальних захворювань горла та ясен, очищення від зубного нальоту, зміцнення емалі.

Обмежену кількість воску корисно вживати завдяки таким властивостям:

  • здатність вбирати та виводити токсини;
  • робить на середовище кишечника антибактеріальний ефект;
  • покращує перистальтику;
  • містить у своєму складі вітамін А та збагачує їм організм.

Протипоказання

  • Якщо з'їсти віск разом з медом у великій кількості, він може зашкодити організму, спровокувавши заворот кишок або закупорку стравоходу.
  • Алергікам також не варто захоплюватися вживанням бджолиного продукту.
  • Тільки невелику кількість для хворих на цукровий діабет і після дозволу лікаря.
  • Заборонено вживання меду в стільниках при загостренні гастриту.
  • Наявність твердих сполук у жовчо- та сечовивідних шляхах.
  • У період високих стадій онкології.
  • При температурі тіла, яка перевищує 38°С.

Раніше Інформатор писав про те, що в Лондоні продають речі легенди гурту Queen Фредді Мерк'юрі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube