5 рецептів домашнього морозива
Рецепти морозива
Рецепти морозива
Літо — ідеальний час для морозива. Якщо магазинні вам набридли й хочеться чогось нового і смачного, можна приготувати цей десерт вдома.
Інформатор зібрав 5 рецептів домашнього смачного морозива, яке можна буде легко приготувати вдома.
Морозиво зі згущеним молоком і полуницею
Інгредієнти:
- 480 мл вершків для збивання;
- 380 грамів згущеного молока;
- 200 грамів полуниці.
Спосіб приготування: міксером збити холодні вершки до утворення крему. Додати згущене молоко і знову збити міксером до однорідності. Нарізати полуницю невеликими шматочками, викласти у вершкову масу й перемішати. Викласти морозиво у форму, накрити плівкою або кришкою і прибрати в морозилку на 3–4 години.
Бананове морозиво
Інгредієнти:
- 3 банани;
- 60 мл молока;
- щіпка ваніліну.
Спосіб приготування: нарізати банани кружечками й покласти в морозилку на кілька годин. Після цього збити блендером заморожені банани, молоко і ванілін до однорідності. Викласти масу у форму, накрити плівкою або кришкою і прибрати в морозилку на 1–2 години.
Морозиво з вершків і згущеного молока
Інгредієнти:
- 200 грамів вершків для збивання;
- 100 грамів згущеного молока.
Спосіб приготування: збити міксером холодні вершки до утворення крему. Потім змішати їх зі згущеним молоком. Викласти масу у форму, накрити плівкою або кришкою і прибрати в морозилку на 3–5 годин.
Лимонне морозиво
Інгредієнти:
- 2 лимони;
- 200 грамів цукру;
- дрібка солі;
- 240 грамів вершків для збивання;
- 240 мл молока.
Спосіб приготування: натерти цедру лимона на дрібній тертці і вичавити сік. Для морозива знадобляться 1 столова ложка цедри і 60 мл соку. Віночком збити цукор, цедру, лимонний сік і сіль. Окремо з’єднати вершки й молоко і, помішуючи, вилити в лимонну суміш. Продовжувати збивати віночком, поки цукор не розчиниться. Потім перелити масу в широку місткість, накрити кришкою або плівкою і прибрати в морозилку на 3–4 години. У середині цього часу перемішати морозиво.
Кавове морозиво зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- 2–3 столові ложки розчинної кави;
- 2 столові ложки води;
- 200 грамів згущеного молока;
- 600 грамів вершків для збивання.
Спосіб приготування: розчинити каву у воді, влити до згущеного молока й ретельно перемішати. Міксером збити вершки разом зі згущеним молоком до утворення крему. Перекласти масу у форму, накрити кришкою або плівкою й помістити в морозилку на 2–3 години.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.