1000 гривень за вакцинацію: чи потрібно вказувати гроші у декларації

Читать на русском

Компанія декларування проходить у країні до 31 березня 2022 року

Читать на русском
1000 гривень за вакцинацію: чи потрібно вказувати гроші у декларації

Компанія декларування проходить у країні до 31 березня 2022 року

Українці можуть отримати за вакцинацію допомогу у розмірі – 1 тисяча гривень. Їх можна витратити лише на певний перелік послуг та товарів. Якщо їх не витратити протягом 4 місяців, вони автоматично повернуться до державного бюджету.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на прес-службу. НАЗК .

"Оскільки гроші надаватимуться виключно у безготівковій формі та зараховуватимуться на спеціальний рахунок, вони не будуть оподатковуватись і такі кошти не є доходом. Отже, їх не потрібно вказувати у декларації", - йдеться у повідомленні.

Водночас потрібно декларувати спеціальний рахунок.

"Рахунок необхідно вказати у розділі 12.1. "Банківські та інші фінансові установи, в яких відкрито рахунки суб'єкта декларування або членів його сім'ї. Для громадянина, який бажає отримати 1000 гривень за вакцинацію, відкриватиметься віртуальний рахунок. Якщо його відкриють протягом не менш як половини днів звітного періоду (для декларації перед звільненням) або на кінець звітного періоду (для декларацій усіх видів), то його потрібно буде декларувати", - наголошується в повідомленні.

Відкритий рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги за програмою "єПідтримка" закривається банком (без заяви одержувача допомоги) через 4 місяці з дня зарахування грошей незалежно від факту їх використання.

Нагадаємо, Зеленський хоче виплатити 1000 гривень за вакцинацію неповнолітнім. Крім того, «Монобанк» випустив пластикову картку з 1000 гривень за вакцинацію

Також інформатор писав, на що можна витратити 1000 гривень за вакцинацію .

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Слідкуйте за новинами онлайн прямо в месенджері на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.