Як приготувати повітряні пампушки з часником: простий покроковий рецепт

Розповідаємо, як приготувати повітряні пампушки з часником

Як приготувати повітряні пампушки з часником: простий покроковий рецепт

Яка різниця, що відбувається довкола, коли твій шлунок просить їжі. Бажано, якийсь гарячої їжі, щоб нарешті зігрітися і прийти до тями після всього того, що коїться за вікном. І тут вам дуже пощастило: у вас є Інформатор, який знає, що робити.

Що, як не гарячий борщик, змусить зігрітися кожну клітину організму. А якщо це мамин борщ – то ще й кожну клітинку душі 😄 Для повної картини вам потрібно що? Правильно: кілька повітряних пампушечок. Беріть лист, ручку, сідайте зручніше - зараз ми розповімо, як їх готувати.

ПАМПУШКИ З ЧАСНИКОМ

Що потрібно: 

Для пампушок:

  • сухі дріжджі – 1,5 чайної ложки;
  • тепле молоко – 250 мілілітрів;
  • рафінована рослинна олія – 2 столові ложки;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • сіль - 1/2 чайної ложки;
  • пшеничне борошно - 360-380 грам;
  • один жовток + 1 столова ложка молока для змащування пампушок.

 

Для часникової заправки:

  • часник – 5 зубчиків;
  • рафінована рослинна олія – 1 столова ложка;
  • сіль – 1/3 чайної ложки;
  • кип'ячена холодна вода – 2 столові ложки;
  • кріп, петрушка – невеликий пучок.

 

Як готувати:

  1. Спершу зробимо заправку, оскільки вона має настоятися. Для цього в піалі змішуємо: 5 великих зубчиків часнику (перед цим їх потрібно пропустити через прес), рубану зелень, сіль, олію та холодну кип'ячену воду. Все добре перемішуємо, щоб сіль розчинилася. Накриваємо кришкою та відставляємо убік настоюватися.
  2. Тепер робимо тісто. У миску висипаємо сухі дріжджі, цукор і додаємо молоко (воно має бути теплим, але не гарячим, інакше дріжджі "загинуть"). Мішаємо доти, доки не розчиняться всі крупинки. Ставимо миску в тепле місце (бажано без протягів) приблизно на 15 хвилин і накриваємо рушником. Якщо згори з'явиться шапка або маленькі бульбашки - не лякайтеся, все добре, це залежить від вибраних дріжджів.
  3. Потім в миску додаємо сіль та олію. Вводимо потихеньку просіяне борошно. В середньому потрібно близько 380 грам, але слідкуйте за консистенцією, адже все залежить від її якості і вологості. Спочатку можна помішувати ложечкою, щоб тісто "взялося". 
  4. Тепер змочуємо руки в олії і вимішуємо тісто. Спочатку воно буде липнути до рук, але за ступенем вимішування стане еластичним, тому не забивайте його занадто сильно. Спочатку вимісіть його, а потім додавайте борошно, якщо в цьому є потреба (краще недосипати муки, ніж дати більше норми). Одразу говоримо: тісто вимішується довго не менше 10 хвилин. Воно має вийти ніжним і однорідним - тоді пампушки не тріскатимуться при випіканні.
  5. Колобок з тіста кладемо в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину. Воно має вирости вдвічі, але час підйому залежить від температури у приміщенні, тому якщо в квартирі спекотно - воно може зрости і за півгодини. Оцінюйте візуально, наскільки воно "розпухло".
  6. Тесло, що піднялося, ділимо на шматочки. За "лекало" можна взяти куряче яйце - це приблизно по 35 грам. Робимо кульки та укладаємо їх у форму, змащену олією. Залишаємо між пампушками по 1-2 сантиметри вільного часу, адже вони зростатимуть при випіканні. Форму можна брати будь-яку.
  7. Знову накриваємо їх рушником та залишаємо на 20 хвилин. Можна поставити на відчинені дверцята духовки, поки вона гріється. Булочки повинні ще піднятися та збільшитися у розмірах - тоді змащуємо їх яєчним жовтком, розбовтаним з ложкою молока, щоб у пампушок був рум'янець.
  8. Відправляємо пампушки в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин. Важливо: перші 20 хвилин дверцята не відчиняти. Потім перевірте, чи є рум'янець. Якщо так - вони готові, якщо ні - залиште ще на 5 хвилин. Пересушувати їх не потрібно. 
  9. Одразу, поки пампушки гарячі, поливаємо їх часниковою заправкою, яка встигла настоятися. Прикриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин просочитися. І все – можна подавати до столу. 

 

Як приготувати повітряні пампушки з часником: простий покроковий рецепт 1

Нагадаємо, що ми регулярно публікуємо рецепти найсмачніших страв. Так, тут ви можете знайти рецепт домашніх хачапурі з сиром, тут рецепт домашньої шаурми, тут дізнатися, як приготувати «правильну» карбонару, а тут як приготувати лазанью.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Слідкуйте за новинами онлайн прямо в месенджері на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут

 

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube