Наступний тиждень 16-22 грудня несе нам одразу дві добрі новини
Все, що ми робили по цій пісні, писали, записували, вносили правки - все це робилося вночі, напевне тому, що це фіт з «NICHKA». Ми створили його з свого досвіду, з того, що рано чи пізно, проходить кожен.
З 1 січня діє новий Санітарний регламент для шкіл
В Україні з початку року перевірили 3,5 тисячі щоденних шкільних меню. Порушення норм здорового харчування виявили у 800 випадках.
Про це повідомляє Інформатор з посиланням на прес-службу Держпродпотребслужби.
За словами глави відомства Владислави Магалецької, минулорічні перевірки показали, що в кожній другій школі були порушення, пов'язані з незадовільним матеріально-технічним станом, неналежним водопостачанням, незабезпеченням якісною питною водою та іншим.
При цьому вона нагадала, що з 1 січня діє новий Санітарний регламент для шкіл, який впроваджує нові підходи до організації харчування.
"Вперше в Україні питання забезпечення якісним харчування дітей винесено на такий високий рівень. Ми маємо повне розуміння точок, де потрібно докласти зусиль, координацію органів державної влади, а головне - бажання створити якісно нову систему", - зазначила Магалецька.
Новий Санітарний регламент встановлює вимоги до харчових продуктів і готових страв, які пропонують дітям. Наприклад, він обмежує споживання солі, цукру та жиру з урахуванням рекомендацій ВООЗ. Крім того, встановлені продукти, які повинні бути в щоденному раціоні школярів - злакові, овочі, фрукти і ягоди, молочні продукти. Також вирішене питання харчування дітей з особливими потребами.
Як раніше повідомляв Інформатор, в Україні з'явиться сайт з реформування системи шкільного харчування.Він буде містити всю ключову інформацію, навчальні матеріали, підказки про реформу.
Крім того, у школах дозволили організувати кейтеринг,а з їдалень повинні зникнути газовані напої та напівфабрикати.
Також у Міносвіти нагадали, що новий порядок організації харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення запрацює з 1 вересня цього року. Розроблені норми націлені зробити шкільне харчування більш збалансованим та корисним для дітей.