Путінську пропагандистку-боброїдку Симоньян вразила на борту авіалайнера котлета по-київськи
Путінську пропагандистку Маргариту Симоньян, яка відома тим, що їсть бобрів, під час польоту у літаку разом з іншими журналістами пригощали котлетами по-київськи. Симоньян, чий чоловік Тигран Кеосаян пережив клінічну смерть, впав у кому і через вісім місяців вже вийшов з неї, вразила страва так, що вона навіть повідомила про це у соцмережах. Певно пропагандистка побачила у меню літака якийсь прихований сенс. Проте ніякого сенсу тут не було — котлети по-київськи — не українська страва.
Про те, чим годували у літаку, Симоньян повідомила у Telegram. Публікація з'явилася 15 серпня.
"Наших журналістів, які прилетіли на Аляску спецбортом, у літаку годували котлетами по-київськи", — написала Симонян.
Котлети по-київськи — різновид французьких котлет де-воляй із курячого м’яса. Вперше згадки про них з’явилися у Москві ще у 1915 році. Є версія, що насправді вони родом із Санкт-Петербурга, де їх готували у клубі сільських господарів на Новомихайлівській вулиці. Спершу вони навіть мали назву «новомихайлівські».
Пропагандистка відома не лише любов’ю до гучних заяв, а й своєрідними кулінарними смаками. У 2012 році вона публічно зізналася, що вперше купила на ринку бобра і збирається зварити його голову з овочами, а м’ясо замаринувати з часником та ялівцевими ягодами. Це зізнання принесло їй прізвисько «боброїдка», яке закріпилося й досі.
Найстаріша британська газета The Times згадала про це, назвавши Симоньян «боброїдкою» у матеріалі про кремлівську пропаганду. Та замість того, щоб сприйняти це як факт, вона образилася і заявила, що у британців "проблеми з почуттям гумору".