У Дніпрі дівчина-підліток померла після вживання популярних літніх ягід: що відомо

Читать на русском

ГУНП у Дніпропетровській області розслідують смерть дівчини. Перед смертю вона з'їла багато свіжих ягід

Читать на русском
, колаж: "Інформатор"
Перед смертю дівчина їла свіжі ягоди

ГУНП у Дніпропетровській області розслідують смерть дівчини. Перед смертю вона з'їла багато свіжих ягід

У Дніпрі, в Індустріальному районі, сталася трагічна подія - 16-річна дівчина померла після вживання свіжих ягід. За попередньою інформацією, популярні ягоди, якими активно торгують на ринках, і стали причиною смерті.

Про це повідомляє "Інформатор Дніпро" з посиланням на правоохоронні органи. За даними видання, до трагедії підліток їла шовковицю, полуницю та червону смородину.

Факт смерті дівчини підтвердили і в пресслужбі ГУНП у Дніпропетровській області. Зараз проводиться судово-медична експертиза з метою встановлення точної причини смерті.

Отруєння ягодами, овочами та фруктами

Утримання від споживання ягід, фруктів і овочів до початку сезону може бути розумним підходом для збереження здоров'я. Хоча ці продукти мають безліч корисних властивостей, вони також можуть стати джерелом серйозної харчової інтоксикації.

Однією з причин інтоксикації може бути високий рівень хімічних речовин, таких як нітрати і пестициди, внутрішніх частин плодів. Зокрема, полуниця може містити небезпечні для організму людини пестициди. Такі речовини можуть спричиняти алергічні реакції та навіть автоімунні захворювання. На жаль, виробники не завжди можуть повністю захистити ягоди від шкідників.

Крім того, при пошкодженні плоду існує ризик проникнення бактерій всередину, що також може викликати отруєння. Тому важливо звернути увагу на якість фруктів і овочів перед їх споживанням. Гнилих або почорнілих фруктів слід уникати, а також враховувати ступінь їх рихлості.

Додатково, недостатня гігієна також може бути фактором ризику. Нехтування миттям фруктів та рук перед їх вживанням може сприяти поширенню шкідливих мікроорганізмів, що призводить до харчових отруєнь.

Які існують симптоми отруєння

Медичні фахівці наголошують на тому, що харчове отруєння може мати різноманітні симптоми, які варіюються від легких до серйозних, та можуть проявлятися через декілька годин або навіть днів після споживання харчового продукту, що містить шкідливі мікроорганізми.

Зокрема, найбільш поширеними симптомами харчового отруєння є: біль у шлунку, спазми шлунка, нудота, блювання, діарея та підвищення температури. Якщо у когось з'являється діарея або блювання, медичні експерти рекомендують пити достатню кількість рідини, щоб уникнути зневоднення.

Проте, якщо симптоми стають серйозними, наприклад, спостерігається прониклива діарея з примішками крові, температура тіла перевищує 38,5 градусів, блювання бентежить понад три дні, є ознаки зневоднення, необхідно негайно звернутися за медичною допомогою.

Також Інформатор писав, що 18 червня на Прикарпатті сталося жорстоке вбивство зі зґвалтуванням 9-річної дівчинки. Мешканець селища Івано-Франківської області звернувся до поліції зі заявою про зникнення його доньки. Згодом тіло дитини було виявлено без ознак життя на околицях населеного пункту, а поряд з тілом лежав її одяг.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.