Що покласти до ланч-боксу: нескладні рецепти обідів, які можна брати з собою
У тому, щоб носити обіди з собою, немає нічого ганебного
У тому, щоб носити обіди з собою, немає нічого ганебного
Давайте будемо відвертими: обідати п'ять разів на тиждень в кафе - задоволення не з дешевих та й не для кожного.Не допоможе і доставка їжі, тому як цінник приблизно такий же. Вихід є: носити обіди з собою, при тому що в цьому немає нічого ганебного.
Все, що вам потрібно, - звичайний ланчбокс з "Ашану" і трохи вільного часу. Інформатор зібрав для вас кілька рецептів нескладних страв, щоб ви в будь-який момент могли підкріпитися і знову взятися за роботу з новими силами.
СЕНДВІЧ З ЯЄЧНЕЮ, БЕКОНОМ І СИРОМ
Що потрібно:
- Бекон - 10 грам;
- Білий хліб - ½ штуки;
- Сир Едам - 20 грам;
- Помідори - 1 штука;
- Майонез - 1 столова ложка;
- Вершкове масло - 10 грам;
- Яйце куряче - 1 штука;
- Листя латуку - 3 штуки.
Як готувати:
- Підсмажити тонкі скибочки бекону до золотистої скоринки.
- Підігріти хліб і одну половину сендвіча намазати майонезом (можна приготувати самостійно), на другу покласти сир, скибочки помідорів, бекон і латук.
- Тим часом на вершковому маслі підсмажити невелику яєчню - таку, щоб жовток був напівготовий.
- Викласти яєчню на латук, закрити іншою половинкою сендвіча і подавати.
ГРЕЧАНА ЛОКШИНА З ЯЙЦЯМИ ТА СИРОМ ТОФУ
Що потрібно:
- Гречана локшина - 500 грам;
- Тофу - 100 грам;
- Яйце куряче - 2 штуки;
- Кунжутне масло - 50 мл;
- Соєвий соус - 2 столові ложки;
- Рисовий оцет - 50 мл;
- Тростинний цукор - 1 столова ложка;
- Перець чилі - 1 штука;
- Червона цибуля - 1 головка.
Як готувати:
- Зварити круто яйця, а локшину відварити до стану аль-денте (проваривши її на хвилину менше, аніж зазначено на упаковці) і промити холодною водою.
- У розігрітій сковороді обсмажити нарізану півкільцями цибулю на кунжутному маслі. Додати соєвого соусу, оцту, цукру і тушкувати соус приблизно хвилину на повільному вогні.
- Яйця очистити від шкаралупи і нарізати кубиками. Соєвий сир теж нарізати кубиками.
- Промиту локшину перекласти до пательні і ретельно перемішати з соусом. Потім всипати до пательні всі інші підготовлені компоненти: яйця, сир і нарізаний кільцями перець чилі. Ще раз все перемішати, вимкнути вогонь і дати локшині настоятися хвилину під кришкою.
СИРНІ МАФІНИ
Що потрібно:
- Пшеничне борошно - 200 грам;
- М'який сир - 200 грам;
- Вершкове масло - 150 грам;
- Цукор - 200 грам;
- Розпушувач - 1 чайна ложка;
- Яйце куряче - 3 штуки.
Як готувати:
- Яйця збиваємо з цукром, потім туди по черзі додаємо розпушувач, масло, потім, продовжуючи збивати, додаємо сир. Додаємо борошно.
- Отриманою сумішшю заповнюємо формочки. Запікаємо за температури 180 градусів, хвилин 10-15.
- Для прикраси, можна використовувати будь-які фрукти, вершки. У моєму випадку це була глазур і цукрова пудра з малиною.
ДОМАШНЯ ШАВЕРМА З КУРКОЮ
Що потрібно:
- Покупна пита - 1 штука;
- Відварна курка - 1/2 грудки;
- Свіжий помідор - ¼ середнього помідора;
- Свіжий огірок - ½ середнього огірка;
- Солоний огірок - ¼ середнього огірка;
- Свіжий салат - один лист;
- Хумус - велика столова ложка;
- Мікс кетчуп і майонез - по одній чайній ложці.
Як готувати:
- Беремо піту, змащуємо її хумусом.
- Закладаємо начинку: всі овочі і рубану курку. Поливаємо зверху соусом.
- Шаверма готова.
ХЛІБНІ РОЛИ З ТУНЦЕМ
Що потрібно:
- Консервований тунець - одна банка;
- Огірок - один невеликий;
- Морква - одна невелика;
- Цільнозерновий хліб - 4 скибочки.
Як готувати:
- З банки консервів злити рідину, а рибу розім'яти виделкою.
- Моркву і огірок нарізати соломкою.
- Зрізати кірочки зі шматків хліба і розкачати той що вийшов м'якуш за допомогою качалки.
- Викласти на нього тунець і овочі, відступивши від одного краю близько сантиметра.
- Згорнути роли і порізати.
ПІЦА-РУЛЕТ
Що потрібно:
- Дріжджове тісто - 50 грам;
- Пепероні - 100 грам;
- Моцарелла - 100 грам;
- Яйце - 1 штука;
- Соус для піци - 8 столових ложок;
- Перець, сушений базилік, орегано і інші приправи - за смаком.
Як готувати:
- Розкачайте тісто і змастіть спеціальним соусом для піци або кетчупом.
- Викладіть зверху нарізані тонкими скибочками пепероні і моцарелу. Якщо їх немає, можна використовувати будь-яку іншу ковбасу і сир, який добре плавиться. Посипте зверху приправами і скрутіть тісто в рулет.
- Розрізавши його на шматки завширшки у 3-4 сантиметри, ви отримаєте кілька маленьких піц. Розкладіть їх на деку, застелену пергаментом, і змастіть збитим яйцем.
- Випікайте у розігрітій до 220 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
- Якщо зробите заготовки сильно заздалегідь, оберніть їх харчовою плівкою і заморозьте.
КУРЯЧІ НАГЕТСИ
Що потрібно:
- Куряче філе - 700 грам;
- Пшеничне борошно - 60 гам;
- Кукурудзяне борошно - 100 грам;
- Кукурудзяний крохмаль - 25 грам;
- Сіль за смаком;
- Мелений білий перець - за смаком;
- Рослинна олія - 1 л;
- Панірувальні сухарі - 60 грам.
Як готувати:
- Курячі грудки нарізати на невеликі, однакові за розміром шматочки. Посолити і поперчити, потім обваляти в панірувальних сухарях.
- Змішати кукурудзяну і пшеничну муку, крохмаль, чайну ложку солі і половину чайної ложки білого перцю. Влити воду і вінчиком замісити однорідний кляр.
- У сотейнику розігріти олію, нагетси вмочити в кляр і одразу ж занурити в гарячу олію. Смажити до золотисто-коричневої скоринки.
- Готові нагетси викласти на паперові рушники, щоб пішов зайвий жир, а потім подавати з кетчупом або будь-яким іншим соусом.
МЛИНЦІ З М'ЯСОМ
Що потрібно:
- Свинина - 600 грам;
- Яйце куряче - 4 штуки;
- Цукор - 1 столова ложка;
- Пшеничне борошно - 400 грам;
- Молоко - 1 л;
- Цибуля ріпчаста - 3 головки;
- Петрушка - 20 г;
- Рослинна олія - 60 мл;
- Перець чорний мелений - за смаком;
- Сіль за смаком.
Як готувати:
- М'ясо, нарізане великими шматками, опустити в киплячу воду і варити протягом години.
- Поки вариться м'ясо, приготувати млинці: збити яйця з цукром, всипати просіяне борошно і дрібку солі, перемішати. Поступово влити молоко і замісити однорідне тісто. Прибрати його на 20 хвилин до холодильника.
- Пательню для млинців добре розігріти, змастити олією, влити на неї ополоник млинцевого тіста і розподілити його по всій поверхні пательні. Смажити 2 хвилини, потім перевернути і смажити ще хвилину-дві. Таким чином вчинити з усім тістом.
- Нарізати цибулю невеликими кубиками, обсмажити її на рослинній олії до золотистого кольору.
- Дати вареному м'ясу трохи охолонути і прокрутити його через м'ясорубку разом зі смаженою цибулею.
- Додати до фаршу подрібнену петрушку, сіль і перець за смаком.
- На край млинця викласти трохи начинки, скласти бічні краї і згорнути трубочкою.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.