Що покласти до ланч-боксу: нескладні рецепти обідів, які можна брати з собою

Читать на русском

У тому, щоб носити обіди з собою, немає нічого ганебного

Читать на русском
Що покласти до ланч-боксу: нескладні рецепти обідів, які можна брати з собою

У тому, щоб носити обіди з собою, немає нічого ганебного

Давайте будемо відвертими: обідати п'ять разів на тиждень в кафе - задоволення не з дешевих та й не для кожного.Не допоможе і доставка їжі, тому як цінник приблизно такий же. Вихід є: носити обіди з собою, при тому що в цьому немає нічого ганебного. 

Все, що вам потрібно, - звичайний ланчбокс з "Ашану" і трохи вільного часу. Інформатор зібрав для вас кілька рецептів нескладних страв, щоб ви в будь-який момент могли підкріпитися і знову взятися за роботу з новими силами.

СЕНДВІЧ З ЯЄЧНЕЮ, БЕКОНОМ І СИРОМ

Що потрібно:

  • Бекон - 10 грам;
  • Білий хліб - ½ штуки;
  • Сир Едам - 20 грам;
  • Помідори - 1 штука;
  • Майонез - 1 столова ложка;
  • Вершкове масло - 10 грам;
  • Яйце куряче - 1 штука;
  • Листя латуку - 3 штуки.

Як готувати:

  1. Підсмажити тонкі скибочки бекону до золотистої скоринки.
  2. Підігріти хліб і одну половину сендвіча намазати майонезом (можна приготувати самостійно), на другу покласти сир, скибочки помідорів, бекон і латук.
  3. Тим часом на вершковому маслі підсмажити невелику яєчню - таку, щоб жовток був напівготовий.
  4. Викласти яєчню на латук, закрити іншою половинкою сендвіча і подавати.

 

ГРЕЧАНА ЛОКШИНА З ЯЙЦЯМИ ТА СИРОМ ТОФУ

Що потрібно:

  • Гречана локшина - 500 грам;
  • Тофу - 100 грам;
  • Яйце куряче - 2 штуки;
  • Кунжутне масло - 50 мл;
  • Соєвий соус - 2 столові ложки;
  • Рисовий оцет - 50 мл;
  • Тростинний цукор - 1 столова ложка;
  • Перець чилі - 1 штука;
  • Червона цибуля - 1 головка.

Як готувати:

  1. Зварити круто яйця, а локшину відварити до стану аль-денте (проваривши її на хвилину менше, аніж зазначено на упаковці) і промити холодною водою.
  2. У розігрітій сковороді обсмажити нарізану півкільцями цибулю на кунжутному маслі. Додати соєвого соусу, оцту, цукру і тушкувати соус приблизно хвилину на повільному вогні.
  3. Яйця очистити від шкаралупи і нарізати кубиками. Соєвий сир теж нарізати кубиками.
  4. Промиту локшину перекласти до пательні і ретельно перемішати з соусом. Потім всипати до пательні всі інші підготовлені компоненти: яйця, сир і нарізаний кільцями перець чилі. Ще раз все перемішати, вимкнути вогонь і дати локшині настоятися хвилину під кришкою.

 

Гречневая лапша с яйцами и тофу

СИРНІ МАФІНИ

Що потрібно:

  • Пшеничне борошно - 200 грам;
  • М'який сир - 200 грам;
  • Вершкове масло - 150 грам;
  • Цукор - 200 грам;
  • Розпушувач - 1 чайна ложка;
  • Яйце куряче - 3 штуки.

Як готувати:

  1. Яйця збиваємо з цукром, потім туди по черзі додаємо розпушувач, масло, потім, продовжуючи збивати, додаємо сир. Додаємо борошно.
  2. Отриманою сумішшю заповнюємо формочки. Запікаємо за температури 180 градусів, хвилин 10-15.
  3. Для прикраси, можна використовувати будь-які фрукти, вершки. У моєму випадку це була глазур і цукрова пудра з малиною.

 

Маффины

ДОМАШНЯ ШАВЕРМА З КУРКОЮ

Що потрібно:

  • Покупна пита - 1 штука;
  • Відварна курка - 1/2 грудки;
  • Свіжий помідор - ¼ середнього помідора;
  • Свіжий огірок - ½ середнього огірка;
  • Солоний огірок - ¼ середнього огірка;
  • Свіжий салат - один лист;
  • Хумус - велика столова ложка;
  • Мікс кетчуп і майонез - по одній чайній ложці.

Як готувати:

  • Беремо піту, змащуємо її хумусом.
  • Закладаємо начинку: всі овочі і рубану курку. Поливаємо зверху соусом.
  • Шаверма готова.

 

Домашняя шаурма

ХЛІБНІ РОЛИ З ТУНЦЕМ

Що потрібно:

  • Консервований тунець - одна банка;
  • Огірок - один невеликий;
  • Морква - одна невелика;
  • Цільнозерновий хліб - 4 скибочки.

Як готувати:

  1. З банки консервів злити рідину, а рибу розім'яти виделкою.
  2. Моркву і огірок нарізати соломкою.
  3. Зрізати кірочки зі шматків хліба і розкачати той що вийшов м'якуш за допомогою качалки.
  4. Викласти на нього тунець і овочі, відступивши від одного краю близько сантиметра.
  5. Згорнути роли і порізати.

 

Хлебные роллы с тунцом

ПІЦА-РУЛЕТ

Що потрібно:

  • Дріжджове тісто - 50 грам;
  • Пепероні - 100 грам;
  • Моцарелла - 100 грам;
  • Яйце - 1 штука;
  • Соус для піци - 8 столових ложок;
  • Перець, сушений базилік, орегано і інші приправи - за смаком.

Як готувати:

  • Розкачайте тісто і змастіть спеціальним соусом для піци або кетчупом.
  • Викладіть зверху нарізані тонкими скибочками пепероні і моцарелу. Якщо їх немає, можна використовувати будь-яку іншу ковбасу і сир, який добре плавиться. Посипте зверху приправами і скрутіть тісто в рулет.
  • Розрізавши його на шматки завширшки у 3-4 сантиметри, ви отримаєте кілька маленьких піц. Розкладіть їх на деку, застелену пергаментом, і змастіть збитим яйцем.
  • Випікайте у розігрітій до 220 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
  • Якщо зробите заготовки сильно заздалегідь, оберніть їх харчовою плівкою і заморозьте.

 

Пицца-рулетик

КУРЯЧІ НАГЕТСИ

Що потрібно:

  • Куряче філе - 700 грам;
  • Пшеничне борошно - 60 гам;
  • Кукурудзяне борошно - 100 грам;
  • Кукурудзяний крохмаль - 25 грам;
  • Сіль за смаком;
  • Мелений білий перець - за смаком;
  • Рослинна олія - 1 л;
  • Панірувальні сухарі - 60 грам.

Як готувати:

  1. Курячі грудки нарізати на невеликі, однакові за розміром шматочки. Посолити і поперчити, потім обваляти в панірувальних сухарях.
  2. Змішати кукурудзяну і пшеничну муку, крохмаль, чайну ложку солі і половину чайної ложки білого перцю. Влити воду і вінчиком замісити однорідний кляр.
  3. У сотейнику розігріти олію, нагетси вмочити в кляр і одразу ж занурити в гарячу олію. Смажити до золотисто-коричневої скоринки.
  4. Готові нагетси викласти на паперові рушники, щоб пішов зайвий жир, а потім подавати з кетчупом або будь-яким іншим соусом.

 

Куриные наггетсы

МЛИНЦІ З М'ЯСОМ

Що потрібно:

  • Свинина - 600 грам;
  • Яйце куряче - 4 штуки;
  • Цукор - 1 столова ложка;
  • Пшеничне борошно - 400 грам;
  • Молоко - 1 л;
  • Цибуля ріпчаста - 3 головки;
  • Петрушка - 20 г;
  • Рослинна олія - 60 мл;
  • Перець чорний мелений - за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як готувати:

  1. М'ясо, нарізане великими шматками, опустити в киплячу воду і варити протягом години.
  2. Поки вариться м'ясо, приготувати млинці: збити яйця з цукром, всипати просіяне борошно і дрібку солі, перемішати. Поступово влити молоко і замісити однорідне тісто. Прибрати його на 20 хвилин до холодильника.
  3. Пательню для млинців добре розігріти, змастити олією, влити на неї ополоник млинцевого тіста і розподілити його по всій поверхні пательні. Смажити 2 хвилини, потім перевернути і смажити ще хвилину-дві. Таким чином вчинити з усім тістом.
  4. Нарізати цибулю невеликими кубиками, обсмажити її на рослинній олії до золотистого кольору.
  5. Дати вареному м'ясу трохи охолонути і прокрутити його через м'ясорубку разом зі смаженою цибулею.
  6. Додати до фаршу подрібнену петрушку, сіль і перець за смаком.
  7. На край млинця викласти трохи начинки, скласти бічні краї і згорнути  трубочкою.

 

Блинчики с мясом

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.