Правильна "Карбонара": як приготувати пасту за оригінальним італійським рецептом

Читать на русском

Без вершків та цибулі!

Читать на русском
Правильна "Карбонара": як приготувати пасту за оригінальним італійським рецептом

Без вершків та цибулі!

У світі існують популярні страви італійської кухні, які чомусь досі готують неправильно – це призводить італійців до жаху й обурення. 

Найбільш фальсифікованою стравою італійської кухні є паста «Карбонара». «Навіщо туди додають вершки та цибулю? – обурюються італійці. – адже без цих продуктів «Карбонара» набагато смачніша!»

Сьогодні Інформатор розповість правильний рецепт італійської "Карбонари".

Інгредієнти на 2 порції

  • Спагетті №5 – 350 гр;
  • копчений подчеревок (якщо немає подчеревка, можна взяти грудинку чи корейку) чи сиров'ялені свинячі щоки – 100 гр;
  • яєчні жовтки свіжі – 4 шт.;
  • сир пекорино чи пармезан (грана падано) – 30 гр;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування

Налити в каструлю води на ¾, додати в воду сіль, поставити на вогонь. У цей час нарізаний дрібними кубиками або брусочками підчеревок або щоки підсмажити на сковороді до рум'яної скоринки. У цей час слід добре збити яєчні жовтки із сіллю та перцем і тертим сиром. Коли вода закипить, у неї слід опустити спагетті, які треба варити до стану «аль денте (злегка недоварені). Після того як макарони зваряться, їх у жодному разі не можна промивати! Слід злити воду з каструлі, залишивши спагетті, та влити в спагетті збиті жовтки, після чого протягом 30 секунд мішати пасту і жовтки. Висипати в макарони смажений підчеревок і перемішати знову доти, доки всі інгредієнти не розподіляться рівномірно.

 

Карбонара

Карбонара готова, їсти її слід у гарячому вигляді. Смачного!

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.