Правильна "Карбонара": як приготувати пасту за оригінальним італійським рецептом
Без вершків та цибулі!
Без вершків та цибулі!
У світі існують популярні страви італійської кухні, які чомусь досі готують неправильно – це призводить італійців до жаху й обурення.
Найбільш фальсифікованою стравою італійської кухні є паста «Карбонара». «Навіщо туди додають вершки та цибулю? – обурюються італійці. – адже без цих продуктів «Карбонара» набагато смачніша!»
Сьогодні Інформатор розповість правильний рецепт італійської "Карбонари".
Інгредієнти на 2 порції
- Спагетті №5 – 350 гр;
- копчений подчеревок (якщо немає подчеревка, можна взяти грудинку чи корейку) чи сиров'ялені свинячі щоки – 100 гр;
- яєчні жовтки свіжі – 4 шт.;
- сир пекорино чи пармезан (грана падано) – 30 гр;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
Налити в каструлю води на ¾, додати в воду сіль, поставити на вогонь. У цей час нарізаний дрібними кубиками або брусочками підчеревок або щоки підсмажити на сковороді до рум'яної скоринки. У цей час слід добре збити яєчні жовтки із сіллю та перцем і тертим сиром. Коли вода закипить, у неї слід опустити спагетті, які треба варити до стану «аль денте (злегка недоварені). Після того як макарони зваряться, їх у жодному разі не можна промивати! Слід злити воду з каструлі, залишивши спагетті, та влити в спагетті збиті жовтки, після чого протягом 30 секунд мішати пасту і жовтки. Висипати в макарони смажений підчеревок і перемішати знову доти, доки всі інгредієнти не розподіляться рівномірно.
Карбонара готова, їсти її слід у гарячому вигляді. Смачного!
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.