Як підібрати обладнання для відкриття супермаркету

Під час відкриття супермаркету важливо правильно обрати обладнання. У цьому можуть допомогти фахівці

Супермаркет
Підбирати обладнання варто ще на стадії планування

Підбір та купівля обладнання – найважливіший етап та основна стаття витрат під час відкриття супермаркету. Розповідаємо, як правильно це робити. 

Нюанси вибору обладнання

У супермаркетах продається різноманітна продукція з різними умовами та термінами зберігання, і це необхідно враховувати під час підбору обладнання.

Важливим чинником також є товарне сусідство. Наприклад, морозиво не повинно зберігатися в одному холодильнику з напівфабрикатами, а це означає, що потрібні два різні холодильники для кожного виду продукції.

Окрім зберігання, торговельне обладнання має ще одну важливу функцію — демонстрацію товару, адже викладення продукції за правилами мерчендайзингу збільшує продажі. Тому все обладнання, що стоїть у залі, повинно забезпечувати покупцям хороший огляд, а також можливість без проблем дістати товар, якщо у відділі передбачено самообслуговування.

Види торгового обладнання для магазину

Обладнання, потрібне для супермаркету:

  • торгові стелажі для продукції, яку можна зберігати за кімнатної температури — оптимально вибирати двосторонні;
  • торгове холодильне обладнання (шафи, скрині, вітрини) для різної продукції, що зберігається в заморожуванні та при легкому охолодженні;
  • торгові візки на колесах та кошики для покупців;
  • касові апарати та стійки;
  • камери зберігання, та багато іншого.

Врахуйте, що для різних видів продукції використовуються стелажі різної конструкції та із різних матеріалів. Наприклад, для хліба – дерев'яні, для овочів та фруктів потрібні стелажі з полицями під кутом, а для цукерок – з перегородками.

Деякі відділи потребують додаткового обладнання: хліборізки, овочерізки, слайсери, пакувальні машини та інше, залежно від виду продукції та обов'язків продавця. Також не забудьте додати в кошторис професійне обладнання для виробничого цеху: столи для миття, мийні ванни та інше.

Рекомендації та ключові фактори при виборі торгового обладнання

Варто підбирати обладнання ще на стадії планування чи ремонту супермаркету, щоб правильно організувати простір для торгівлі з урахуванням архітектурних та інших особливостей приміщення.

Рекомендуємо підбирати обладнання серійного виробництва або в одному стилі, щоб воно не відволікало увагу покупців, і водночас створювало відчуття опрацьованого дизайну.

Ключові фактори у виборі обладнання:

  • функціональність;
  • товарний асортимент;
  • надійність та міцність;
  • тривалий термін служби;
  • зручність експлуатації.

Залежно від виду та призначення обладнання, варто звертати більше уваги на ті чи інші фактори: наприклад, можливість змінювати рівень охолодження в холодильниках або змінювати кут нахилу та висоту полиць стелажа.

Якщо вам складно самостійно підібрати обладнання та облаштувати супермаркет, зверніться до фахівців. Компанія Hold пропонує комплексні рішення для супермаркетів та магазинів: проєктує, підбирає обладнання, монтує та надає сервісні послуги. Залиште заявку на сайті компанії або зателефонуйте менеджеру, щоб отримати готове рішення для свого бізнесу.

 
Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube