Неаполітанський рибний суп: страва, яка зігріє зимними вечорами

Галина Шищук

Ця страва - гордість та флагман італійської морської традиційної кухні

Марсельський буайбес, турецький балик чорбаси, луїзіанський гамбо, ангійський чаудер, японський том ям — це все різновиди рибних супів. Сьогодні Інформатор розповість вам про неаполітанський рибний суп, смачний і поживний, який зігріє в зимові вечори та потішить своїм смаком найвибагливіших гурманів.
 
Неаполітанський рибний супгордість та флагман італійської морської традиційної кухні з тисячолітньою історією. З давніх-давен рибалки Неаполя, які з ранку привозять рибу на базар, й розпродавши майже весь улов, збирають залишки та варять з них суп. Для супу підходить будь-яка риба – від великої та дорогої до дрібної, яка коштує буквально копійки.
 
Самі неаполітанці розповідають, що рецепт рибного супу вони здобули у самої богині Венери, яка готувала його для Вулкана, щоб приборкати його ревнощі.
 
У XV столітті цей неаполітанський суп приготував для Папи Римського Пія V знаменитий п'ятизірковий шеф Бартоломео Скаппі. Папа був у захваті та включив суп до списку своїх повсякденних страв. Коли Папу відвідували найвищі гості, він пригощав їх цим супом, і з легкої ватиканської руки їжа перемістилася з розряду страв для бідняків у розряд «високої кухні».

 

Для приготування супу на 4 персони нам знадобляться:

  • 2 склянки томатного соку;
  • 1 стакан сухого столового вина;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви середнього розміру;
  • 1 гілка селери;
  • сіль, перець на смак;
  • 1 зубчик часнику;
  • рослинна олія — ​​1 ст. ложка;
  • цукор — 1 ст. ложка;
  • петрушка до смаку;
  • суміш дарів моря — креветки, мідії, кальмари, тріска, хек, лосось, барабуля і т.п. — мінімум 500 гр.
Порада від Інформатора: якщо ви готуєте суп з річкової риби, можна взяти раків та коропа, сома, карася, судака тощо.

Приготування:

Почистити та вимити мідії, ракоподібних просто вимити, щоб бульйон був ароматним та наваристим. Почистити та нарізати великими шматками рибу. Відкласти її на деякий час.

Нарізати цибулю, моркву та селеру, підсмажити до рум'яності разом із зубчиком часнику.

 

Викласти в сковороду рибу та морепродукти.

 

Додати томатний сік, склянку води та вино. Посолити, поперчити та поцукрити.

Тушкувати суп 30-40 хвилин на середньому вогні.

Коли суп буде готовий, посипати його петрушкою.

 Порада від Інформатора: рибний суп краще смакує з грінками

 

Смачного!
 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
 
No ad for you